Vilafranca del Penedès

Aglomeracions als carrers de Vilafranca per la celebració alternativa de la festa major

L'Ajuntament, el Govern i l'organització de la festa major fan una crida a la responsabilitat

RedaccióActualitzat

Vilafranca del Penedès ha celebrat aquest dissabte pel seu compte la festa major, malgrat que els actes públics per Sant Fèlix estaven suspesos. Els carrers s'han omplert de gent i han deixat imatges gens habituals aquest estiu de pandèmia.

El consistori havia ideat el dia de Sant Fèlix amb un acte institucional per a balls, falcons i colles castelleres, però a porta tancada, amb accés restringit i sense possibilitat d'assistència de públic. Ho havia fet sota el lema "la festa major irrepetible".

Els actes habituals, com els elements del seguici festiu que surten a ballar, estaven, doncs, suspesos. Però alguns membres dels balls de la festa major de Vilafranca han ballat igualment pels carrers del centre del municipi, cosa que ha provocat aglomeracions de gent per veure'ls. Així ho han compartit alguns usuaris a les xarxes socials:

S'hi pot veure la gent saltant-se les distàncies de seguretat i algunes persones sense mascareta.

L'Ajuntament havia advertit aquest divendres al matí de la necessitat de complir amb les mesures establertes per la Covid-19, l'última de les quals limitar les trobades a màxim 10 persones.

 

Crida a la responsabilitat

Davant les imatges d'actes festius multitudinaris que han tingut lloc aquest dissabte als carrers de Vilafranca, l'Ajuntament hi ha mostrat la seva "disconformitat". En aquest sentit, ha fet una crida "a la responsabilitat de tothom" per impedir qualsevol situació que vagi en contra de totes les mesures de prevenció de la Covid-19.

"Enguany, vivim uns dies de festa major molt diferents. La festa major ha estat suspesa, però el sentiment de festa hi és. Tanmateix, és importantíssim que actuem amb seny i responsabilitat davant la crisi sanitària que estem vivint", sosté el consistori.

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha publicat un vídeo en què assegura que aquest dissabte al matí "s'ha posat en risc la salut":

"Hem d'assumir que no és possible celebrar la festa major com cal. Entenc el sentiment de tots, però la salut és una prioritat de tots, i aquest mati s'ha posat en risc. Faig una crida a la responsabilitat de tots els vilafranquins, i especialment als membres dels components dels balls. Es prendran les mesures necessàries per evitar-ho. Visquem la festa amb responsbilitat i imaginació"

Les Administradores i Administradors de la Festa Major 2020 han emès un comunicat expressant el seu desacord per uns successos "espontanis i irresponsables".

Vilafranca del Penedès té un índex de risc de rebrot molt alt, 256,62, superior al del dia anterior, que era de 209,49. En els últims 7 dies s'han diagnosticat 50 casos amb PCR.

De fet, Vilafranca és una de les poblacions catalanes on el govern va decidir fer cribratges massius aquest agost per definir les cadenes de transmissió i poder aturar la propagació del virus. La capital del Penedès tenia un brot complex sense focalització clara, i es van fer testos coincidint amb la vigília de les festes i l'arribada massiva de temporers de la verema.


Els Mossos d'Esquadra han denunciat els organitzadors de la cercavila per incomplir les mesures sanitàries per la Covid-19.

Estiu sense festes majors

En un any excepcional per la pandèmia, els municipis han hagut d'adaptar i restringir les habituals celebracions de les festes majors. El president de la Generalitat, Quim Torra, s'hi ha referit aquest dissabte, i ha alertat que "ens juguem l'any aquests dies":

En la mateixa línia s'ha manifestat el vicepresident del govern, Pere Aragonès, que ha demanat a les autoritats locals tot el compromís per evitar "focus innecessaris de contagi".

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut