Aitana Sánchez-Gijón, Goya d'Honor 2025 (Europa Press/Raúl Terrel)

Aitana Sánchez-Gijón, Goya d'Honor 2025 de l'Acadèmia de Cine espanyola

Rebrà el guardó en la 39a edició dels Premis Goya, que es faran el 8 de febrer al Palau de Congressos de Granada
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Cinema

L'actriu Aitana Sánchez-Gijón rebrà el Goya d'Honor 2025, el màxim reconeixement que atorga l'Acadèmia de Cine espanyola. Rebrà el guardó en la 39a edició dels Premis Goya, que es faran el 8 de febrer al Palau de Congressos de Granada.

La institució ha decidit atorgar-li el premi per "ser una gran companya" amb 38 anys de trajectòria professional. El president de l'Acadèmia, Fernando Méndez Leite, ha descrit Sánchez-Gijón amb aquestes paraules:

"Una actriu seriosa, competent, entregada, propera i que sap atorgar veritat, sinceritat i profunditat a la seva feina."

Sánchez-Gijón va ser la primera presidenta de l'Acadèmia de cine espanyola, però fins ara no ha rebut mai cap Goya. Sí que ha estat nominada pel seu paper a "Madres Paralelas", de Pedro Almodóvar. I ha guanyat una Concha de Plata al Festival de Sant Sebastià.

El primer paper com a protagonista va ser a "Vientos de Cólera", de Pedro de la Sota. Als anys 90 es va consolidar com a actriu de cinema amb pel·lícules com "Boca a boca". de Manuel Gómez Pereira, "La camarera del Titanic", de Bigas Luna, o "Celos", de Vicente Aranda.

L'últim Goya d'Honor, el de 2024, va ser per al director de fotografia Juan Mariné. Abans el van rebre Carlos Saura (2023), José Sagristán (2022), Ángela Molina (2021), Marisol (2020) o Chicho Ibáñez Serrador (2019), entre d'altres.

ARXIVAT A:
Cinema
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut