Així s'ha vist el cometa del segle des del parc astronòmic del Montsec

Els núvols no han facilitat la feina als aficionats a l'astronomia, però aquest dissabte a la nit s'han pogut captar algunes -poques- imatges del cometa des de Catalunya

RedaccióActualitzat

Hi havia molta expectació aquest dissabte per veure l'anomenat "cometa del segle", que aquest cap de setmana es pot veure més fàcilment perquè està passant pel seu punt de màxima aproximació a la Terra.

Des del Parc Astronòmic del Montsec, el Dani Rodríguez Struve ha pogut captar una sèrie de fotografies just poc després de la posta de sol, a quarts de vuit del vespre, on es pot veure l'evolució del cometa.


La bona visibilitat a l'horitzó en aquest punt ha permès veure el cometa a ull nu, tot i que es recomana utilitzar binocles per poder distingir el nucli i la cua. Això sí, cal esperar uns 40 minuts després que hagi desaparegut el Sol de l'horitzó per no mirar-lo directament, ja que pot causar ceguesa.

Tot i així, els núvols han fet la guitza a molts aficionats en altres punts del territori i han impedit que es veiés nítidament al cel català. Alguns, però, també han aconseguit captar-ne imatges.

 

 

Els aficionats a l'astronomia encara tenen uns dies per buscar un lloc sense contaminació lumínica, mirar el cel, en direcció a l'oest, i poder-lo observar.

A partir d'aquest diumenge, però, la cua anirà perdent lluminositat de pressa i el cometa serà cada cop més lluny de la Terra i del Sol, i també s'anirà fent petit, i llavors sí que caldrà utilitzar binocles per observar-lo.

 

ARXIVAT A:
CiènciaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut