La marxa que ha sortit de Berga, per la C-17 (ACN)

Les cinc columnes de les Marxes per la Llibertat fan camí cap a Barcelona

Han sortit de Girona, Berga, Vic, Tàrrega i Tarragona aquest dimecres i arribaran divendres a Barcelona

RedaccióActualitzat

Girona, Berga, Vic, Tàrrega i Tarragona. Són els punts de partida de les cinc Marxes per la Llibertat convocades per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural per protestar contra la sentència del procés. Han arrencat aquest dimecres cap a Barcelona, on han d'arribar divendres al migdia.

L'arribada de les marxes de les entitats sobiranistes a la capital catalana coincidirà amb la jornada de vaga general convocada per la Intersindical.

Les marxes més matineres són les de Tàrrega i Tarragona, que s'han posat en marxa entre les set i dos dos quarts de vuit del matí. A les vuit ha sortit la de Berga, a dos quarts de nou la de Vic i a les nou la de Girona.

 

 

Les marxes de Vic i Girona han estat les més multitudinàries, amb uns 10.000 assistents a cada una.

A Tarragona, l'ANC xifra els assistents en unes 6.000 persones, mentre que tant a Berga com a Tàrrega hi havia uns 2.000 assistents.

Cada marxa té uns cent quilòmetres de distància, tret de la de Vic, que és més curta. L'ANC i Òmnium convoquen a recórrer totalment o parcialment el trajecte, participant en alguna de les etapes previstes.

Aquesta primera jornada, la marxa de Girona fa nit a Malgrat de Mar; la de Berga, a Manresa; la de Vic, a la Garriga; la de Tàrrega, a Igualada; i la de Tarragona, a Vilafranca del Penedès.

 

Inici de la marxa que ha sortit de Tarragona

 

El segon dia, les cinc marxes es convertiran en tres: la de Malgrat acabarà a Premià, les de Manresa i la Garriga convergiran a Sant Quirze del Vallès, i les d'Igualada i Vilafranca, a Martorell.

Les marxes està previst que circulin per algunes vies de comunicació importants, com les carretera N-2 i N-340, les autopistes C-16 o AP-7, i les autovies A-2 i C-17.

ARXIVAT A:
ANCJudici procésÒmnium Cultural
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut