Esperen reprendre el projecte quan la situació de contagis hagi millorat (CCMA)

Ajornen el concert de l'Apolo que havia d'estudiar l'eficàcia dels cribratges massius

Els organitzadors, Primavera Sound, Fundació contra la Sida i Can Ruti, deixen la iniciativa per a quan la situació de la covid-19 millori
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

L'estudi clínic que s'havia de fer en un concert amb 1.000 persones a la Sala Apolo aquest octubre ha quedat ajornat fins que la situació epidemiològica millori, segons han anunciat aquest dimecres, en un comunicat, els impulsors de la prova científica.

L'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Can Ruti, de Badalona i la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, amb la col·laboració del festival Primavera Sound, consideren que, en el context actual de segona onada de la Covid-19, és "imprescindible evitar qualsevol situació que pugui contribuir a tensionar innecessàriament el sistema de salut i en solidaritat amb els esforços que es demanen a la ciutadania".

"En consonància amb els departaments de Salut, Interior i Cultura i plenament conscients de la nostra responsabilitat social, hem decidit ajornar la seva realització en espera que millori la situació epidemiològica actual"

Els impulsors de l'estudi que, fins la passada setmana, tenien intenció de continuar endavant malgrat el tancament de l'oci nocturn, ratifiquen el seu compromís per trobar solucions "eficients i científicament demostrades" per crear un "ambient segur" per a l'oci en espais tancats durant la pandèmia del coronavirus. Esperen reprendre el projecte quan els indicadors de contagis hagin millorat.
 

La sala Apolo de Barcelona plena en un concert l'any passat (ACN)

Oci segur en espais tancats

Segons havien explicat fa uns dies, l'estudi sobre el cribratge massiu d'un concert té per objectiu provar diferents fórmules que puguin garantir un ambient segur per a esdeveniments relacionats amb l'oci, com determinar l'eficàcia dels tests ràpids de detecció d'antígens com a estratègia de cribratge, en relació als PCRs.

A l'estudi, hi participarien un miler de persones sanes que assistirien al concert, on estarien drets i sense distàncies de seguretat, només amb l'obligatorietat de portar mascareta, excepte en el moment de consumir begudes.

Els assistents, abans del concert se sotmetrien a tests ràpid d'antígens, per detectar si tenen coronavirus. Abans de l'obertura de portes, es realitzarà una prova PCR a la meitat dels participants, la qual cosa permetrà avaluar l'eficàcia dels tests ràpids com a estratègia de cribratge en esdeveniments amb gran afluència de gent. Després se'ls farà el seguiment posterior per determinar si hi ha hagut contagis: 8 dies després del concert, es tornaran a fer tests ràpids d'antígens a tots els assistents i una nova prova PCR als mateixos participants a qui ja se'ls haurà fet el dia del concert. 

Exterior de la Sala Apolo tancada (ACN)

La decisió de postergar aquest estudi arriba el mateix dia en què la Generalitat, a través del Procicat, ha aprovat noves restriccions per contenir la pandèmia, com el tancament de tots els bars i restaurants de Catalunya durant 15 dies, la reducció de l'aforament dels centres comercials al 30% i el dels gimnasos al 50%.

ARXIVAT A:
Coronavirus Cultura Música Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut