Albiol a Torra: "La seva llibertat acabarà on comencen els nostres drets"

RedaccióActualitzat

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha dit a Quim Torra que "avui és candidat perquè Espanya és una democràcia" i considera que el seu discurs ha estat "incendiari".

El president del PP a Catalunya ha qualificat Torra "d'antiespanyol" i ha assegurat als catalans i a la resta d'espanyols que "poden tenir l'absoluta seguretat que cap de les pretensions identitàries del Sr. Torra es farà realitat":

"Si pensa continuar pel camí que ha assenyalat en el seu discurs, no dubti, no tingui cap dubte que la seva llibertat acabarà quan comencin els nostres drets."

El president del PPC ha acusat el candidat de fer un discurs de "més benzina al foc" i li diu que si és investit serà un "president autonòmic".

Albiol diu que el discurs de Torra no els fa "augurar cap esperança" perquè ha convertit en invisibles la meitat dels catalans.

"Ha demostrat que vol seguir instal·lat en el conflicte i vostè avui no crec que estigui aquí pels seus propis mèrits. Sr. Torra, suposo que vostè desitja que els diputats de l'oposició i la societat catalana i espanyola el respectin, però com pretén rebre aquest respecte si vostè mateix accepta que el president sigui una altra persona, si vostè mateix es desautoritza. La pregunta clau és: com es veu a vostè mateix?"

El líder dels populars catalans assegura que "el descrèdit de la presidència de la Generalitat ja és prou gran" i assegura que "el seu discurs demostra que vostè no coneix Catalunya" i ha preguntat al candidat si serà ell qui faci les gestions o serà Puigdemont:

" Una pregunta, Sr. Torra, qui aplicarà les mesures que vostè ha explicat? Vostè o Puigdemont? Qui serà l'interlocutor del govern amb les institucions europees, vostè o Puigdemont? Amb la seva resposta sabrem a qui representa, si a la majoria dels catalans o a Puigdemont".

García Albiol ha dit que volia incitar el candidat a la "reflexió i la serenitat" i li ha demanat si acceptarà les regles del joc:

"Ara té dues opcions: o aposta pel respecte a la pluralitat catalana i el respecte a l'Estatut o aposta pel conflicte. Avui vostè ha ofert diàleg al govern d'Espanya sense condicions, però en democràcia sempre hi ha d'haver respecte a les normes del joc, a la Constitució. Senyor Torra, està disposat a acceptar aquestes normes? Sí o no?"

 

 

Polèmica dels tuits

El líder del PPC ha afirmat que les disculpes de Torra sobre els tuits del 2012 es van quedar a mig camí.

"Ahir li vaig demanar que demanés perdó a tots els catalans i la resta del país. La resposta a TV3 va quedar a mig camí. Disculpar-se per si algú s'ha molestat és com no fer-ho. Ens preocupa que Catalunya pugui tenir un president que digui que 'vergonya' és una paraula que els espanyols han eliminat del seu diccionari des de fa segles i que els espanyols només saben espoliar. Amb vostè l'independentisme radical ha doblat l'aposta."

Albiol ha assegurat que "a Catalunya no hi ha cap república" i que la investidura de Torra "és la victòria de l'estat de dret":

"Si Torra és investit dilluns, serà un president autonòmic que jurarà la Constitució espanyola encara que sigui per imperatiu legal. Si torra és president, desitgem que tingui intel·ligència i generositat, que els catalans som molt més que els socis de l'ANC o Òmnium Cultural."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut