L'edifici ha estat declarat en estat de ruïna per l'Ajuntament de Badalona

Albiol acusa d'okupes i delinqüents famílies que seran desnonades, però tenien contracte

El propietari de l'edifici diu no poder fer front a les despeses per arreglar l'edifici i no va renovar els contractes

Actualitzat

Vuit famílies en situació de vulnerabilitat que viuen en un edifici en ruïnes del barri de la Salut, a Badalona, l'hauran de deixar aquest divendres perquè estan en procés de desnonament.

Fa tres anys, van rebre una carta en la qual deia que no se'ls renovava el contracte de lloguer perquè l'edifici estava en mal estat. De fet, l'Ajuntament va declarar l'edifici construït als anys cinquanta en ruïna assegurant que suposa un risc per als ocupants, i va obligar el propietari a l'enderroc o a la reforma completa.

En total hi viuen vuit famílies que han estat pagant uns lloguers molt baixos per viure en aquestes condicions, i no saben on aniran a partir de divendres, quan totes tenen el desnonament per finalització de contracte de lloguer. Un procediment que s'ha agilitzat per la declaració de ruïna de l'edifici.

El propietari voldria renovar els contractes, però assegura que no té diners per arreglar l'habitatge (3cat)
A l'edifici, en mal estat, hi viuen vuit famílies (3cat)

L'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, va portar dilluns el cas a Twitter i l'ha polemitzat en acusar els inquilins d'okupes i delinqüents:

"Mentre jo sigui alcalde de Badalona l'Ajuntament es preocuparà dels veïns que no tenen habitatge i no creen problemes de convivència i incivisme. No es preocuparà dels veïns conflictius. El nostre missatge és molt clar: els okupes conflictius que creen problemes de convivència i delinqüència no són benvinguts."

Totes les famílies han demanat ajuda als serveis socials perquè no poden pagar cap lloguer, però l'alcalde ja ha dit que, en la seva opinió, no haurien de rebre ajuda.

Els veïns estan indignats i asseguren que no són okupes, perquè tenien un contracte de lloguer que no se'ls va renovar. En aquesta imatge mostren els contractes i també els rebuts:

Alguns dels llogaters aquest dimecres al matí mostrant els contractes (3Cat)

Respecte a l'incivisme, l'Ajuntament només ha apuntat que fa temps que reben queixes dels veïns per baralles i problemes de convivència, però les entitats del barri lamenten que les paraules d'Albiol estigmatitzen encara més el barri.

Aquest dimecres, Albiol ha tornat a penjar un altre vídeo en el qual insisteix en la idea que l'Ajuntament no donarà un habitatge als veïns que seran desnonats.

En aquesta segona intervenció, Albiol argumenta coses com que al bloc hi ha "entrada i sortida constant de persones", "tenen la llum punxada" o "que a vegades tiren les escombraries per la finestra" i utilitza un to despectiu anomenant-los "pobrets", quan tots aquests elements no tenen res a veure amb poder demanar ajudes socials.

El propietari de l'edifici, per la seva banda, assegura que hauria preferit renovar-los els contractes per continuar tenint ingressos, però que haurà d'assumir un enderroc o reforma pel qual insisteix que no té mitjans.

 

 

ARXIVAT A:
HabitatgeXavier García Albiol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut