Xavier García Albiol celebra els resultats de les eleccions generals (ACN)

Albiol torna a guanyar les eleccions municipals a Badalona però l'esquerra suma

El candidat del PP guanya còmodament els seus rivals, però l'alcaldia podria dependre dels pactes. El PP també guanya a Castelldefels
Actualitzat
TEMA:
Eleccions municipals 26M

Xavier García Albiol és més a prop de recuperar l'alcaldia de Badalona gràcies als 11 regidors que el PP ha aconseguit en aquestes eleccions municipals. En segona posició queda la coalició Guanyem-ERC, amb 7 regidors, i el PSC, amb 6.

El mapa polític d'aquestes eleccions a Badalona presenta força aspectes semblants al de fa 4 anys. Victòria folgada del PP d'Albiol, però sense arribar a la majoria absoluta, i per tant tot queda obert als pactes.

L'any 2015 el suport del PSC va ser clau per donar l'alcaldia a la candidata de Guanyem Badalona En Comú, Dolors Sabater, que es va convertir en la nova alcaldessa.

Però l'any passat els socialistes li van retirar el suport i van presentar una moció de censura contra ella. El PSC va arribar així a l'alcaldia, malgrat tenir només 3 regidors, gràcies a l'abstenció del PP.

Quatre anys després els socialistes tornen a tenir la clau de la governabilitat de la quarta ciutat de Catalunya. Els sis regidors del PSC seran decisius a l'hora de permetre un govern del PP, o reeditar un pacte d'esquerres que enviï Albiol a l'oposició.

Albiol no contempla ara aquesta possibilitat, i demana a totes les forces polítiques que respectin la llista més votada:

 

 

 

El PP, també a Castelldefels

El partit Popular també ha aconseguit emportar-se la victòria a Castelldefels, però en aquesta ciutat l'alcaldia també dependrà dels pactes i les aliances.

 Manuel Reyes, que va ser alcalde entre el 2011 i el 2015, ha aconseguit ser la força més votada amb 8 regidors, però un possible pacte de les esquerres li arrabassaria l'alcaldia.

 

Manuel Reyes ha guanyat a Castelldefels, però pot ser una victòria insuficient per donar-li l'alcaldia

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut