"Alcarràs", a Hollywood: la pel·lícula de Carla Simón és la seleccionada per als Oscars

Una pel·lícula catalana i en català representarà el cinema espanyol als grans premis de l'Acadèmia de Hollywood
Actualitzat
TEMA:
Premis Oscar

Una altra fita al sac per a Carla Simón i la seva "Alcarràs". El drama rural de la barcelonina, coproduït per TV3, ha estat finalment la cinta escollida per l'Acadèmia de Cinema espanyol per enviar-la als Oscars. Ho ha anunciat, des de la seu de l'Acadèmia del Cinema Espanyol, l'actriu Carmen Maura, que ha fet la lectura del veredicte.

"Alcarràs", que ja va fer història en rebre el màxim guardó de la Berlinale i ha batut rècords de taquilla, té la possibilitat de competir pel màxim guardó cinematogràfic a la cerimònia que se celebrarà a Los Angeles el pròxim 12 de març.

Abans, "Alcarràs" haurà de passar la preselecció dels acadèmics de Hollywood, que a finals de gener dictaminaran quines són les cinc cintes candidates a l'Oscar a la pel·lícula internacional. 

La directora barcelonina celebra el nou pas i assegura que treballaran al màxim perquè "Alcarràs" sigui a Los Angeles. "L'important ara és treballar per tenir tantes opcions com sigui possible", ha assegurat en una entrevista al "Tot es mou" de TV3:

 

Carla Simón ja va representar Espanya als Oscars amb "Estiu 1993" (2017), que va ser la segona pel·lícula rodada en català que arribava a Hollywood, després que "Pa negre", d'Agustí Villaronga, va ser la triada per l'Acadèmia espanyola fa deu anys. 

Recupera el tràiler d'"Alcarràs":

 

 "Alcarràs", que --recordem-ho-- està interpretada per actors no professionals, és un retrat del món agrícola en aquest poble del Segrià, un paisatge que Simón coneix bé perquè part de la seva família es dedica a l'agricultura.

La cinta narra l'estiu d'una família que es dedica a la recollida del préssec. És l'última collita, perquè el propietari de les terres que han conreat durant dècades ha decidit dedicar-les a un altre negoci.

Els protagonistes de la pel·lícula són actors amateurs (ANC)

La pel·lícula de Simón s'ha imposat a "As bestas", un altre drama rural ambientat en aquest cas a Galícia i dirigit pel madrileny Rodrigo Sorogoyen, i a "Cinco lobitos", sota direcció de la basca Alauda Ruiz de Azúa i protagonitzada per la catalana Laia Costa.

 

ARXIVAT A:
Premis Oscar Cinema Carla Simón
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut