Els espectadors omplen les sales on s'estrena "Alcarràs", guanyadora de l'Os d'Or (cedida per Avalon)
Els espectadors omplen les sales on s'estrena "Alcarràs", guanyadora de l'Os d'Or (Cedida per Avalon)

"Alcarràs", de Carla Simón, inicia la carrera dels Oscars

L'Acadèmia de Cine d'Espanya l'ha preseleccionat juntament amb la gallega "As bestas" i "Cinco lobitos", protagonitzada per Laia Costa

RedaccióActualitzat

Continua recollint un triomf rere l'altre, "Alcarràs". El drama rural de Carla Simón, coproduïda per TV3, ha estat una de les escollides per l'Acadèmia de Cine d'Espanya per iniciar la carrera als Oscars.

Les altres dues són "As bestas", del madrileny Rodrigo Sorogoyen, rodada en part en gallec i amb producció catalana, i "Cinco lobitos", dirigida per la basca Alauda Ruiz de Azúa i protagonitzada per la catalana Laia Costa.

Carla Simón, que ja va viure la mateixa situació amb "Estiu 1993", ha assegurat en declaracions a TV3 que està molt contenta i que "és un any molt difícil, hi ha pel·lícules molt bones, i ja veurem què passa".

 

"Alcarràs", que ha fet història en rebre el màxim guardó de la Berlinale i està batent rècords de taquilla, podria convertir-se en la tercera pel·lícula rodada en català que s'envia a Hollywood, després de la seva "Estiu 1993" i "Pa negre", d'Agustí Villaronga, que va ser l'escollida per l'Acadèmia espanyola fa deu anys.

Recupera el tràiler d'"Alcarràs":

 

"As bestas"

Dirigida per Rodrigo Sorogoyen, "As bestas" també és un drama rural, en aquest cas ambientat a la Galícia profunda. Una parella de germans del poble s'enfronten amb una parella francesa de neorurals. Està rodada en francès, castellà i gallec.

Va ser seleccionada fora de concurs pel Festival de Canes, on va rebre l'ovació del públic.

 

"Cinco lobitos"

La tercera cinta triada per l'Acadèmia de Cine espanyola és "Cinco lobitos", l'òpera prima d'Alauda Ruiz de Azúa. Protagonitzada per la catalana Laia Costa, és una mirada poc convencional al món de la maternitat i les cures; un viatge sobre la identitat i sobre fer-se realment adult.

El film va conquerir el Festival de Màlaga.

 

Les tres pel·lícules sortiran de dubtes el 13 de setembre, quan l'Acadèmia anunciarà quina ha estat finalment l'escollida per representar el cinema espanyol als Oscars.

 

ARXIVAT A:
Premis OscarCarla SimónCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut