Aldarulls per la mort d'un noi de 17 anys d'un tret de la policia a la perifèria de París

Un vídeo difós a les xarxes mostra com un dels agents amenaça amb una pistola el jove, aturat amb el seu cotxe, i li dispara quan arrenca el vehicle

RedaccióActualitzat

Nit d'aldarulls a la perifèria de París després de la mort d'un noi de 17 anys per un tret de la policia quan fugia d'un control. Va passar dimarts al matí, a Nanterre.

Segons la primera versió policial, un dels dos agents li va disparar perquè la seva integritat física estava en perill. Un vídeo gravat per un testimoni, però, ho desmenteix. S'hi pot veure com la parella de policies, que van en moto, parlen amb ell des de la finestreta del cotxe. Un dels agents l'apunta amb una pistola i, quan el noi arrenca el vehicle, li dispara. El noi, que es deia Naël, va morir poc després a causa d'un tret al tòrax.


L'autor del tret està detingut i se l'investiga per homicidi voluntari.
 

2.000 agents de la policia desplegats

El cas ha provocat indignació i això s'ha traduït en una nit d'aldarulls, a Nanterre i a altres ciutats de la perifèria de París, que ha acabat amb una trentena de detinguts.

Segons la policia francesa, s'han incendiat 42 vehicles, així com maquinària d'obres, i els agents desplegats --2.000 segons el Ministeri de l'Interior-- han evitat saquejos de comerços i d'edificis públics.

"El dispositiu es prolongarà tant com calgui", ha afirmat el prefecte de policia de París, Laurent Núñez. També ha informat que hi ha una vintena d'agents ferits lleus.

S'han desplegat 2.000 agents, segons el Ministeri de l'Interior francès (Afp/Zakaria Abdelkafi)

La família del noi presentarà denúncia

La justícia francesa també investiga el noi mort per saltar-se un control policial. Això ha provocat la indignació de la família del jove que, per boca de l'advocada Jennifer Cambla, recorda que a França no es pot jutjar un difunt.

En declaracions a France Info, Cambla ha explicat que la família té intenció de presentar una denúncia per falsificació perquè considera que els agents implicats van mentir en la primera declaració.

L'advocada ha insistit que la reacció dels policies ha estat "absolutament il·legítima" i que "no entra en el marc de la legítima defensa" perquè "sentir-se amenaçat no és suficient per disparar una bala al tòrax".

ARXIVAT A:
França
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut