Un veí de Butxa passa pel costat del cos d'un familiar seu el dissabte 2 d'abril a Butxa (Reuters)

Alemanya intercepta converses russes que admetrien les matances de civils a Butxa

Ho afirma el setmanari alemany Der Spiegel, que apunta que els assassinats van formar part d'una estratègia militar sistemàtica comesa per mercenaris
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

Converses de ràdio entre soldats russos a Butxa interceptades per l'espionatge alemany confirmarien l'autoria d'assassinats comesos en aquesta població d'Ucraïna.

També que hi hauria hagut mercenaris que haurien comès els assassinats no com a excessos puntuals, sinó com una estratègia militar sistemàtica.

Ho assegura el setmanari alemany Der Spiegel, que no ha tingut accés ni a les converses ni a les transcripcions, sinó que algú els ha explicat el contingut que ho provaria.


El ciclista mort per tancs

Per exemple, en una conversa un soldat explica a un altre que ha disparat contra una persona en bicicleta, cosa que creuen que pot ser el cas del ciclista assassinat per dos tancs a Butxa.

Segons el setmanari, membres del servei d'espionatge alemany ho haurien explicat aquest dimecres a alguns membres del Parlament d'Alemanya.

Assassinats quotidians

També diuen que les converses provarien que a Butxa hi va haver mercenaris del Grup Wagner i també tropes txetxenes, que haurien substituït els soldats joves que hi havien arribat al començament de la invasió.

Der Spiegel afirma que testimonis d'aquesta població entrevistats per diversos mitjans han explicat que la situació va anar empitjorant progressivament, amb cada vegada més atacs a civils.

També que els participants en les converses es referien als assassinats com a fets quotidians, cosa que ha fet pensar al servei d'espionatge que no es tracta d'accions individuals, sinó d'una estratègia sistemàtica.

Periodistes gravant i fotografiant cinc cadàvers aquest dilluns a Butxa (Reuters)
ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut