Trens a l'estació central de Dresden, al nord d'Alemanya
Trens a l'estació central de Dresden, al nord d'Alemanya (Reuters/Matthias Rietschel)

Alemanya investiga el sabotatge a la xarxa ferroviària que ha deixat el nord sense trens

S'han tallat i robat cables "indispensables per al trànsit ferroviari" en almenys dos punts de la xarxa, i s'ha interromput la circulació de trens durant tres hores

L'empresa de ferrocarrils alemanys Deutsche Bahn ha hagut d'interrompre la circulació de trens d'alta velocitat, regionals i de llarga distància a la zona nord del país durant tres hores aquest matí. L'aturada ha començat passades les 7 del matí i ha durat fins a les 11. El trànsit de mercaderies també ha resultat afectat.

El ministre de Transports alemany, Volker Wissing, ha confirmat que ha estat un sabotatge, el que ha obligat a interrompre el servei. Ha assegurat que els cables d'alimentació de la xarxa ferroviària s'han tallat "de forma intencionada i premeditada".

Segons les primeres investigacions, s'han tallat i robat cables "indispensables perquè el trànsit ferroviari es desenvolupi amb seguretat" en dos punts diferents de la xarxa. Es tracta de connexions de cables del sistema de comunicacions per ràdio entre els trens i el centre de control.

La policia federal ha obert una investigació dels fets. Busquen pistes dels possibles autors del robatori i la destrucció de cables. Si es confirma que els trens han hagut d'aturar-se per un sabotatge, el cas pot denunciar-se per la via penal.

La circulació de trens ha quedat parcialment restablerta passades les 11 del matí, tot i que la companyia alerta de possibles retards i cancel·lacions al llarg de la jornada.

 

ARXIVAT A:
AlemanyaTransport públic
Anar al contingut