Una dona amb una mascareta FFP2 a la ciutat alemanya de Colònia
Una dona amb una mascareta FFP2 a la ciutat alemanya de Colònia (EFE / Sascha Steinbach)
Berlín

Alemanya obligarà a dur mascaretes quirúrgiques o FFP2 a comerços i transport públic

Angela Merkel anuncia la pròrroga de les restriccions contra el coronavirus i l'extensió del teletreball a tots els àmbits on sigui possible

Actualitzat

Alemanya ha prorrogat fins al 14 de febrer les actuals restriccions per combatre els contagis de coronavirus, que impliquen el tancament quasi total de la vida pública. A més a més, ha decidit fer obligatori l'ús de mascaretes FFP2 o quirúrgiques al transport públic i al comerç.

La decisió arriba el mateix dia que la mesura ja ha entrat en vigor al land de Baviera i les autoritats franceses han desaconsellat les mascaretes fetes a casa, perquè defensen que no ofereixen prou garanties per prevenir les variants noves del virus.

Després de reunir-se amb amb els líders regionals, Merkel també ha anunciat que els centres educatius continuaran fent classes a distància i que el teletreball s'amplia a tots els àmbits laborals on sigui possible.

 

Merkel, durant la roda de premsa en què ha anunciat la pròrroga de les restriccions
Merkel, durant la roda de premsa en què ha anunciat la pròrroga de les restriccions (EFE / Filip Singer)

 

Malgrat la desacceleració dels contagis els darrers dies, el temor per la propagació de les noves variants del coronavirus ha fet que es mantinguin les mesures anti-Covid, tal com ha explicat Merkel:

"Les xifres van en retrocés, però l'evolució al Regne Unit i altres països ens mouen a no abaixar la guàrdia."

 

On el govern federal i els lands regionals no s'han posat d'acord és a establir un toc de queda a nivell estatal, una proposta de la cancellera que alguns governs regionals no consideren necessària.

A Alemanya, des del novembre, l'oci i la restauració estan tancats, una situació que es va ampliar al desembre a tota l'activitat comercial o els serveis no essencials. Les classes presencials es van suspendre a mitjan desembre i no es preveu que es reprenguin, com a mínim, fins al mes de febrer.

 

Un bar tancat, al centre de Berlín
Un bar tancat, al centre de Berlín (EFE / Hayoung Jeon)
 

 

Més ajudes a empreses i autònoms

Amb aquesta situació, i davant el pessimisme d'empresaris, comercians i autònoms, el govern planteja augmentar les ajudes a les empreses i autònoms afectats per les restriccions i el tancament de l'activitat. "Haurem d'ajudar una altra vegada, amb una xifra superior als 10.000 milions d'euros", ha assenyalat el ministre d'Economia, Peter Altmaier.

L'únic criteri per accedir a aquestes ajudes haurà de ser tenir una caiguda de la facturació d'almenys el 30%. A més a és, l'ajuda màxima augmentarà dels actuals 500.000 euros al mes a 1,5 milions d'euros mensuals. Fins ara, Alemanya ha destinat 75.000 milions d'euros a ajudar empreses.

 

Àustria prorroga el confinament fins al 7 de febrer

A Àustria, bars, botigues i proveïdors de serveis continuaran tancats i les escoles mantindran l'ensenyament a distància. El canceller, Sebastian Kurz, ha anunciat que estendrà el confinament dues setmanes més, fins al 7 de febrer, en comptes del 25 de gener com estava previst.

A començaments de novembre, Àustria va anunciar les primeres restriccions per combatre la pandèmia i, deu dies després, va decidir endurir-les. Des del 26 de desembre, restaurants, hotels i comerços no essencials han d'estar tancats.

De cara al 8 de febrer, quan s'acabi el confinament, es podrien reobrir botigues o museus. Restaurants, hotels, teatres i cinemes no es preveu que obrin abans del març.

 

Parc cobert de neu, aquesta setmana a Viena
Parc cobert de neu, aquesta setmana a Viena (Reuters / Lisi Niesner)

 

A partir de dilluns que ve, serà obligatori portar als comerços i al transport públic mascaretes FFP2, que els supermercats vendran a preu de cost. També caldrà mantenir una distància entre persones de dos metres, en comptes d'un metre com fins ara.

La pròrroga del confinament arriba dies després que unes 10.000 persones es manifestessin a Viena contra les mesures que aplica l'executiu austríac. La marxa, en què hi havia negacionistes i militants d'extrema dreta, va acabar amb cinc detinguts.

 

Manifestació contra les restriccions, aquest dissabte a Viena
Manifestació contra les restriccions, dissabte passat a Viena (EFE / Jorge Dastis)

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus AlemanyaAngela Merkel
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut