L'edifici en quarantena a la ciutat de Göttingen on s'ha detectat un nou brot de coronavirus (Reuters/ Annkathrin Weis)

Alemanya registra un tercer brot de Covid en una setmana i aïlla un edifici amb 700 veïns

Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Detectat un tercer brot de coronavirus a Alemanya les últimes hores. Els contagis s'han escampat en un edifici on viuen 700 persones a la ciutat de Göttingen, a uns 120 quilòmetres de Hannover, la capital de l'estat de la Baixa Saxònia.

Ja hi ha més de 100 casos confirmats i les autoritats han posat en quarantena tots els habitants de l'edifici mentre es fan proves a tot el veïnat. Les autoritats han decretat el tancament de les escoles per evitar la propagació del virus.

Fonts municipals indiquen que la taxa de contagis de l'última setmana a la ciutat de Göttingen se situa en el 44,86 per cada 100.000 habitants. Si aquesta taxa arriba al 50 s'hauran d'establir paràmetres especials i noves restriccions per contenir la propagació del coronavirus.

Aquest brot de Göttingen se suma al que hi ha hagut aquesta setmana al popular districte berlinès de Neuköln, que ha obligat a posar en aïllament 470 llars i més de 2.000 persones

També aquesta setmana, a un escorxador i a una de les principals plantes càrniques del país, al Rin del Nord-Westfàlia, es van confirmar prop de 700 nous casos de Covid i es van posar en quarantena més de 11.000 persones, treballadors de l'empresa i els seus familiars. L'empresa a la qual pertanyen tant l'escorxador com la planta d'empaquetat de carn Tönnies va detectar el primer positiu la setmana passada.

L'escorxador i totes les instal·lacions de l'empresa estan tancats i el govern regional ha anunciat que encarregarà un estudi que determini com es va originar aquest brot en una indústria càrnica que distribueix per tot el país.

Malgrat el tres brots detectats, l'Institut Robert Koch, que gestiona la pandèmia a Alemanya, apunta que es tracta de fets puntuals i nega que hi hagi rebrot de la malaltia, segons apunten mitjans alemanys.

Els tres brots de la malaltia posen en dubte la gestió que les autoritats dels estats federats afectats fan de la pandèmia. Ni Berlín ni els estats del Rin del Nord-Westfàlia o la Baixa Saxònia, on ara s'han donat els tres brots, són de les zones més afectades pel coronavirus. El trist rècord el té l'estat de Baviera, amb més de 47.000 casos confirmats i 2.531 morts.

Alemanya fa setmanes que ha recuperat pràcticament tota l'activitat empresarial. En total al país hi ha hagut 190.000 contagis i la xifra de persones mortes per la Covid supera les 9.000.

A banda d'Alemanya, altres països on s'han registrat rebrots significatius del coronavirus aquests darrers dies són la Xina, on les autoritats donen per controlat el brot detectat ara fa una setmana en un mercat de Pequín; l'Iran, on hi ha hagut 100 morts diàries l'última setmana, Israel, el Marroc i Portugal. 
 

ARXIVAT A:
Coronavirus Alemanya
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut