Alemanya tanca botigues i suspèn tota l'activitat no essencial fins al 10 de gener

Les noves mesures entraran en vigor aquest dimecres i s'han consensuat amb els governs federals del país

Actualitzat

En plena campanya de Nadal, a Alemanya només podran obrir els comerços essencials: botigues d'alimentació, supermercats, farmàcies i bancs. És una de les mesures de "confinament dur" per contenir la Covid, que estaran en vigor des d'aquest dimecres fins al 10 de gener.

En aquest període tampoc obriran ni escoles ni llars d'infants. Les vacances escolars començaran una mica abans del previst i s'allargaran una setmana més, al gener.

 

"Hem d'actuar amb urgència", ha dit la cancellera Angela Merkel, després d'una reunió telemàtica amb els caps dels 16 estats federats, on s'han consensuat les noves restriccions. "Les mesures que van començar el 2 de novembre no han funcionat", ha dit Merkel.

Les reunions, també per Nadal i Cap d'Any, es limitaran a cinc persones de dos domicilis, sense comptar-hi els menors de 14 anys. Entre les novetats, també es prohibeix el consum d'alcohol en públic.

Es recomana el teletreball i es manté la prohibició de viatjar.

 

El ministre de Finances, Olaf Scholz, ha anunciat que aviat s'aprovarà un nou paquet d'ajudes per afavorir l'economia, com ja es va fer amb les restriccions anteriors.

Alemanya ha estat en un confinament parcial durant sis setmanes, amb bars i restaurants tancats però amb escoles i botigues obertes, si bé alguns estats federals ja havien imposat un enduriment de les mesures.

 

Alemanya, amb 21.700 morts per Covid, ha estat un mes i mig amb confinament parcial, amb escoles i botigues obertes (EFE/Ronald Wittek)

En les últimes 24 hores, a Alemanya s'han registrat 20.200 casos nous i 321 morts més, segons l'Institut Robert Koch, que és el centre epidemiològic de referència. Són dades menys dolentes que el dia anterior, en una setmana que ha fet un rècord de víctimes.

El balanç de contagis per Covid a Alemanya és d'1,3 milions, amb 21.700 morts.

ARXIVAT A:
AlemanyaConfinament Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut