Cinc lots del formatge Carreu, de la Formatgeria Mas d'Eroles, s'han retirat del mercat per la presència del bacteri "Salmonella enteritidis" (Aesan)

Alerta alimentària per salmonel·la a dos formatges de Mas d'Eroles

Un tercer formatge d'aquesta empresa ja es va retirar del mercat a l'agost, per la presència del mateix bacteri

Actualitzat

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha retirat dos formatges més de la marca Formatgeria Mas d'Eroles, d'Adrall, per la presència del bacteri "Salmonel·la enteritidis". Es tracta dels formatges Serrat de Corroncui i Carreu (en les varietats Natural, Herbes del Pirineu i Cúrcuma) que s'elaboren tots amb llet crua d'ovella procedent d'Espanya.

En el cas del Serrat de Corroncui, l'alerta afecta el lot 280524, mentre que, en el del formatge Carreu, els lots afectats són cinc: 110624, 260624, 230724, 300724 i el 210524. Tots aquests productes "s'estan retirant de la comercialització des de l'inici de la notificació de l'alerta".

Aquest avís per la presència del bacteri en formatges de pasta tova s'afegeix a un altre que l'AESAN ja va fer al mes d'agost i que afectava un altre producte de la Formatgeria Mas d'Eroles i un altre de Casa Mateu.

Un lot del formatge Serrat de Corroncui, de la Formatgeria Mas d'Eroles, s'ha retirat del mercat per la presència del bacteri "Salmonella enteritidis" (AESAN)

La recomanació és no consumir-ne

L'AESAN recomana a les persones que ja tinguin alguns d'aquests formatges a casa que s'abstinguin de consumir-los. I, de fet, també assenyala que "en el cas d'haver consumit algun d'aquests productes i presentar simptomatologia compatible amb la salmonel·losi (principalment diarrea i/o vòmits acompanyats de febre i mal de cap) es recomana acudir a un centre de salut".

ARXIVAT A:
SalutAlimentació
Anar al contingut