La distribució inicial del producte s'ha realitzat a Catalunya i al País Valencià (AESAN)

Alerta alimentària per salmonel·la en un formatge tou de Casa Mateu

S'ha detectat la presència del bacteri en el producte elaborat amb llet crua d'ovella i estan afectats tots els lots amb data de caducitat vigent

Redacció/AgènciesActualitzat

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha emès aquest dimecres una alerta per la presència del bacteri de la salmonel·la en formatge de pasta tova elaborat amb llet crua d'ovella de la marca Casa Mateu.

En concret, es tracta del producte Tou Casa Mateu i estan afectats tots els lots amb data de caducitat vigent, segons la informació publicada per l'Aesan.


La distribució inicial del producte s'ha realitzat a Catalunya i al País Valencià, si bé les autoritats sanitàries no descarten possibles redistribucions.

Per això, s'ha alertat totes les comunitats autònomes perquè verifiquin la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.


Dades del producte afectat:

Nom del producte: Tou Casa Mateu

Nom de marca: Casa Mateu

Número de lot: tots els lots amb data de caducitat vigent

Pes d'unitat: 400 grams

Temperatura: refrigerat 


Demanen no consumir-lo

Les autoritats recomanen a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per aquesta alerta que s'abstinguin de consumir-los.

En el cas d'haver ingerit algun dels productes dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb la salmonel·losi, l'Aesan recomana anar al metge.


Els símptomes de la salmonel·losi

La salmonel·losi és una infecció intestinal causada pel bacteri salmonel·la que acostuma a causar gastroenteritis. Els símptomes, que solen ser lleus, són dolor abdominal, febre, mal de cap, nàusees i vòmits.

Apareixen entre 1 i 3 dies després de la infecció i duren entre 4 i 7 dies. De vegades, però, la diarrea pot ser greu i es requereix l'hospitalització del pacient.

Les persones més vulnerables són els infants, les persones grans i les que tenen malalties cròniques.

 

ARXIVAT A:
SalutSeguretatAlimentació
Anar al contingut