Alerta alimentària per salmonel·la en un formatge tou de Casa Mateu
S'ha detectat la presència del bacteri en el producte elaborat amb llet crua d'ovella i estan afectats tots els lots amb data de caducitat vigent
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha emès aquest dimecres una alerta per la presència del bacteri de la salmonel·la en formatge de pasta tova elaborat amb llet crua d'ovella de la marca Casa Mateu.
En concret, es tracta del producte Tou Casa Mateu i estan afectats tots els lots amb data de caducitat vigent, segons la informació publicada per l'Aesan.
⚠️ Alerta por presencia de Salmonella Enteritidis en queso de pasta blanda elaborado con leche cruda de oveja.
AESAN (@AESAN_gob_es) August 7, 2024
🚫 No consumir
📌 https://t.co/CFyISkc8pe pic.twitter.com/acgROkxeoC
La distribució inicial del producte s'ha realitzat a Catalunya i al País Valencià, si bé les autoritats sanitàries no descarten possibles redistribucions.
Per això, s'ha alertat totes les comunitats autònomes perquè verifiquin la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.
Dades del producte afectat:
Nom del producte: Tou Casa Mateu
Nom de marca: Casa Mateu
Número de lot: tots els lots amb data de caducitat vigent
Pes d'unitat: 400 grams
Temperatura: refrigerat
Demanen no consumir-lo
Les autoritats recomanen a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per aquesta alerta que s'abstinguin de consumir-los.
En el cas d'haver ingerit algun dels productes dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb la salmonel·losi, l'Aesan recomana anar al metge.
Els símptomes de la salmonel·losi
La salmonel·losi és una infecció intestinal causada pel bacteri salmonel·la que acostuma a causar gastroenteritis. Els símptomes, que solen ser lleus, són dolor abdominal, febre, mal de cap, nàusees i vòmits.
Apareixen entre 1 i 3 dies després de la infecció i duren entre 4 i 7 dies. De vegades, però, la diarrea pot ser greu i es requereix l'hospitalització del pacient.
Les persones més vulnerables són els infants, les persones grans i les que tenen malalties cròniques.
- ARXIVAT A:
- SalutSeguretatAlimentació