Consum demana no consumir els peus de porc dels lots afectats (AESAN)

Alerta alimentària per uns peus de porc de Bonpreu i d'Aldi que contenen listèria

L'alerta afecta dos lots de 700 grams envasats al buit

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Consum ha alertat de la presència de listèria monocitògena (Listeria monocytogenes) en paquets de peus de porc envasats al buit. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha publicat l'alerta, que afecta dos lots de peus precuits a la venda als supermercats Bonpreu i de mans cuites que es venen a El Mercat d'Aldi, i demana que no es consumeixin.

Són paquets de 700 grams que es guarden refrigerats.

En el cas dels peus del Bonpreu, el lot afectat és el número 136, que caduca l'1 de novembre. El codi EAN que consta al paquet és el 8422410416967. Aquest producte s'ha distribuït a Catalunya i l'Aragó, però l'agència no descarta que també hagi arribat a altres comunitats autònomes.

En el cas d'Aldi, el lot afectat és el 249, amb data de caducitat del 14 de novembre. La distribució inicial també s'ha fet a Catalunya, però hi podria haver redistribucions a altres comunitats.

La listèria monocitògena és l'agent causant de la listeriosi i es considera un dels patògens d'origen alimentari més virulents.

Si s'ha consumit algun dels productes dels lots afectats i es presenta simptomatologia compatible amb la listeriosi (vòmits, diarrea o febre), es recomana anar a un centre de salut.

 

ARXIVAT A:
AlimentacióConsum
Anar al contingut