Imatge de la façana de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona
La Universitat de Barcelona ha avisat de l'intent d'estafa a través d'un comunicat (ACN/Imanol Olite)

Alerta de phishing a la UB: un correu fals demana als estudiants que paguin part de la matrícula

La institució diu als alumnes que estiguin "molt atents" davant aquests missatges i avisa que altres universitats també estan sent víctimes de l'intent d'estafa

La Universitat de Barcelona (UB) alerta els estudiants d'un correu fals que els demana pagar una part pendent de la matrícula.

Amb l'assumpte "Pago pendiente de matrícula", el missatge maliciós suplanta la identitat de la universitat, tot imitant la seva imatge corporativa, i intenta estafar els estudiants "fent-los creure que tenen pagaments pendents", segons un comunicat de la UB al seu lloc web.

La institució informa que el missatge inclou una adreça de contacte amb un domini de correu "molt semblant" al de la universitat afectada.

En la publicació al web, comparteixen una captura de pantalla d'exemple d'un d'aquests missatges:

 

La UB demana als alumnes que estiguin "molt atents" davant aquesta mena de missatges i recorden que poden consultar els seus rebuts des de l'espai web SocUB. També demana que, en cas de dubte, contactin directament amb la secretaria del seu centre.

En el comunicat, la UB també avisa que el cas de phishing no es limita només als seus alumnes, sinó que "diferents universitats han rebut missatges maliciosos".

 

ARXIVAT A:
Universitat
Anar al contingut