L'exprimer ministre escocès Alex Salmond, en una imatge de l'any 2017 (Reuters)
L'exprimer ministre escocès Alex Salmond, en una imatge de l'any 2017 (Reuters)

Alex Salmond abandona l'SNP per les denúncies d'assetjament sexual

Actualitzat

L'exprimer ministre escocès Alex Salmond ha presentat aquest dimecres la renúncia a continuar militant al Partit Nacional Escocès (SNP) després de les denúncies per un suposat cas d'assetjament sexual, que ell nega.

En un comunicat, Salmond assenyala que busca evitar divisions internes al partit, després que hi hagués algunes peticions perquè se'l suspengués de militància. L'antic primer ministre escocès ha subratllat que té intenció de reprendre la militància a l'SNP un cop s'hagi pogut restablir la seva reputació.

El govern escocès ha dut a terme una investigació interna sobre les denúncies contra Salmond i, la setmana passada, va decidir enviar-les a la policia. Salmond ha negat haver comès cap tipus d'assetjament sexual quan era al capdavant del govern escocès i ha qualificat les acusacions de "ridícules".

Salmond ha fet pública la seva decisió a través d'un vídeo difós aquest dimecres al vespre:

 

 

En el vídeo, en què qualifica el partit independentista d'haver estat "decisiu" a la seva vida, Salmond afirma que no va entrar en política per facilitar els atacs de l'oposició a l'SNP. És per això que, una setmana abans que es reprengui l'activitat al Parlament, dimiteix de la seva militància.

"He estat membre del Partit Nacional Escocès durant 45 anys, 20 dels quals com a líder de la formació i set com a primer ministre d'Escòcia"

A més, Salmond apunta que, si l'SNP es veiés forçat a suspendre'l de militància, hi hauria "una considerable divisió interna".

Segons els mitjans escocesos, les denúncies d'assetjament contra Salmond les van fer el mes de gener passat dues persones que formaven part del personal de l'executiu escocès. Els fets haurien succeït el desembre de 2013 a la Bute House, la residència oficial del primer ministre a Edimburg.

L'actual primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, va reaccionar a les denúncies contra Salmond dient que, malgrat que per a ella fossin difícils d'acceptar, calia que s'investiguessin de manera "justa i adequada".

Salmond va ser primer ministre d'Escòcia entre 2007 i 2014. Després del referèndum sobre la independència del setembre de 2014, va dimitir tant del govern com del partit, arran de la victòria dels partidaris de continuar al Regne Unit.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut