"Allà on fa més mal" i "Històries de la primària", documentals de 3Cat guanyadors als Premis Zoom
L'organització dels premis Zoom reconeix la trajectòria de la periodista Mònica Terribas i de l'actor Santi Millán amb el Zoom d'honor
El documental "Allà on fa més mal", produït per 3Cat i que es va emetre dins l'espai Sense Ficció, ha guanyat el premi al millor format d'informatiu dels Premis Zoom. "Allà on fa més mal" és un documental de Laia Mestre i Ricard Belis que es basa en el testimoni de quatre víctimes de violència vicària per explicar i intentar entendre per què passa i com es podria evitar. El jurat en destaca "la valentia de tractar un tema difícil que ens obliga a mirar allà on fa mal i la capacitat d'afrontar la complexitat de trobar i donar veu a testimonis".
Un altre documental emès al "Sense ficció", "La fugida", rep una menció especial per la seva capacitat de "dimensionar la gravetat dels abusos dins l'entorn dels jesuïtes i donar veu a testimonis directes".
Els Premis Zoom s'han entregat aquest dissabte a la nit en una gala al teatre de l'Ateneu d'Igualada. Premien els millors treballs de la televisió i les plataformes digitals.
De la cinquantena de propostes que optaven a premi en aquesta edició, la meitat tenen participació de 3Cat.
"Històries de la primària", de 3Cat i Incís Films, ha estat guardonat amb el Premi DO Catalunya al Millor Format de TV en català. "Històries de la primària" és una sèrie documental de 6 capítols que entra a les consultes de diversos centres d'atenció primària de Catalunya.
El jurat ha atorgat el guardó al Millor Format Cultural i Divulgatiu a la sèrie documental "Megamix Brutal", de Producciones del Barrio, 3Cat i RTVE, que explora l'ascens i la caiguda de Max Music, la discogràfica que va revolucionar les pistes de ball als anys 80 i 90.
A més dels premis de la secció oficial, en la gala s'han lliurat també els dos premis d'honor Zoom 2024, que han recollit la periodista Mònica Terribas i l'actor Santi Millán. L'organització dels Premis Zoom ha volgut reconèixer amb aquest premi la trajectòria professional de l'exdirectora de TV3, referent en l'audiovisual català.
El festival Zoom va néixer el 2003 a Igualada amb l'objectiu de donar visibilitat a la ficció televisiva. Va ser el primer festival de l'estat espanyol que va apostar pel cinema creat per a la pantalla petita. Al llarg dels anys el certamen s'ha obert a la participació d'altres gèneres, formats i plataformes.
- ARXIVAT A:
- Mitjans de comunicació