Allau de visitants a la zona volcànica de la Garrotxa per l'augment del turisme interior

El turisme es concentra en quatre espais de la zona: la Reserva Natural de la Fageda d'en Jordà, els volcans del Croscat i Santa Margarida i una zona de bany que hi ha al parc
Actualitzat
TEMA:
Turisme

La pandèmia ha reduït la mobilitat i aquest estiu molta gent ha fet turisme de proximitat buscant espais naturals i a l'aire lliure. Això s'ha notat al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on el pàrquing ha quedat petit per encabir-hi tothom que hi arriba per visitar-lo.

Xavier Oliver, tècnic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, destaca l'increment de visitants:

"Al juliol i sobretot a l'agost ha vingut molta més gent. Aquesta afluència recorda molt la dels caps de setmana de la tardor. No hem hagut de tancar l'aparcament, però alguns dies hem estat apunt de fer-ho."

L'aparcament aquest estiu està pràcticament ple (CCMA)

Francisco Javier Villanueva fa deu anys que viu a Suècia i ha decidit anar-hi amb la família. Sílvia Montart, per la seva banda, feia senderisme habitualment durant la tardor i hi ha tornat a l'estiu. Els visitants d'aquestes setmanes són bàsicament de la demarcació de Barcelona, com Germán Méndez:

"Estem de vacances i buscàvem natura. Volíem una muntanya fàcil que fos fàcil per passejar-hi amb les nenes."

La Covid ha impulsat el turisme interior i això es nota, i molt, als espais naturals. L'orografia, el sòl i el clima proporcionen una variada vegetació, amb alzinars, rouredes i fagedes d'excepcional valor paisatgístic.

Xavier Oliver, tècnic del parc, recalca, però, que el problema està focalitzat en quatre punts:

"Bàsicament la gent es concentra a la Reserva Natural de la Fageda d'en Jordà, el volcà del Croscat, Santa Margarida i una zona de bany que hi ha al parc natural. En canvi, l'oferta de turisme de la Garrotxa és immensa, amb més de 22 llocs per visitar. Es poden fer visites de molta qualitat i fer itineraris molt preparats per visitar tot el patrimoni arquitectònic de la comarca."

Des del parc es treballa per continuar rebent un turisme de qualitat que preservi l'espai i també es preveu que l'afluència pugui anar a més els pròxims mesos.

Gent en bicicleta pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (CCMA)
ARXIVAT A:
Turisme Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut