Accident mortal de tren a Andhra Pradesh, a l'Índia
Accident mortal de tren a Andhra Pradesh, a l'Índia (ANI)

Almenys 13 morts i 50 ferits en un xoc de dos trens de passatgers al sud de l'Índia

El conductor d'un dels dos trens de passatgers implicats s'hauria saltat un senyal i hauria provocat el descarrilament de tots dos després d'un xoc violent

Redacció / AgènciesActualitzat

Dos trens de passatgers han col·lidit al sud-est de l'Índia aquest diumenge al vespre, amb un balanç provisional de 13 morts i una cinquantena de ferits.

L'accident va tenir lloc al sud-est de l'Índia, a l'estat d'Andhra Pradesh, quan el conductor d'un dels dos combois s'hauria saltat un senyal quan feia el recorregut entre les poblacions d'Alamanda i Kantakapalle. El xoc violent va provocar que tots dos trens descarrilessin.

Foto aèria de l'accident, a la població de Vizianagaram, el sud-est de l'Índia
Foto aèria de l'accident, a la població de Vizianagaram, el sud-est de l'Índia (Reuters/Stringer)

Els equips d'emergència estan treballant al lloc dels fets i no es descarta que el nombre de víctimes pugui augmentar en les pròximes hores. Els ferits han estat traslladats a hospitals propers.    

Segons el director de Relacions Públiques de la divisió est de Ferrocarrils Indis, Biswajit Sahoo, s'han cancel·lat 17 trens i uns altres 22 han estat desviats per facilitar les operacions de rescat i restauració de les vies, que haurien de tornar a estar operatives aquesta tarda.

Les imatges mostren operaris i excavadores netejant les vies de runa, i els vagons pràcticament destrossats.

El ministre de Ferrocarrils, Ashwini Vaishnaw, ha estat supervisant la situació des de Nova Delhi, a la seu dels Ferrocarrils Indis (Indian Railways), l'organisme que gestiona el quart sistema ferroviari nacional més gran del món, amb més de 68.000 quilòmetres de vies i sinistres constants.

El primer ministre indi, Narendra Modi, ha anunciat una compensació econòmica de 200.000 rupies (uns 2.400 dòlars) als familiars de les víctimes mortals i 50.000 rupies més (600 dòlars) als ferits.

Al juny, un altre accident es va saldar amb 275 morts i més de mil ferits. Entre l'abril del 2017 i el març del 2021 es van registrar 2.017 incidents, amb el descarrilament com la causa del 70% dels casos, segons un informe recent de l'Auditor General (CAG), la institució d'auditoria suprema de l'Índia.

 

ARXIVAT A:
L'Índia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut