Almenys 14 morts i un centenar de ferits a Bolívia en plena revolta popular
El president de Bolívia, Gonzalo Sánchez de Lozada, es manté ferm en el càrrec tot i la pressió popular que li demana que dimiteixi. Amb crits de guerra civil, milers de bolivians han tornat a demanar la dimissió del president i la revolta popular no ha parat d'augmentar. Catorze bolivians han mort -tretze civils i un soldat- i més d'un centenar han resultat ferits en els enfrontaments. La violència als carrers ha crescut tot i l'anunci del president d'ajornar el projecte d'exportació de gas a Mèxic i els Estats Units que va fer esclatar la crisi. Després de tres setmanes, ja són 58 els morts des de l'inici de la crisi.
Actualitzat
L'agreujament de la crisi social i política a Bolívia ha col·locat el president del país, Gonzalo Sánchez de Lozada, entre l'espasa i la paret. Després de la reunió amb el seu govern i l'alt comandament militar, el president ha anunciat que no pensa renunciar al càrrec.
Aquesta és la segona vegada en menys de vuit mesos que el mandatari andí ha hagut de confirmar que contunuarà en el seu càrrec.
L'exèrcit bolivià, protagonista en primera persona de la història d'aquest país amb més de 200 pronunciaments, reclama posar fi a les protestes amb la màxima fermesa. Mentrestant, els Estats Units han expressat el seu suport asegurant que no toleraran cap maniobra antidemocràtica contra el govern.
De moment, una seixantena de persones han mort en els disturbis amb les forces armades durant les últimes tres setmanes de crisi. I els enfrontaments no semblen disminuir en intensitat malgrat l'anunci que el projecte d'exportar gas als Estats Units, causa i nucli de les protestes, ha quedat paralitzat.
Des de l'esquerra boliviana, el president diposaria d'una solució pacífica negociada que permetria la superació de la crisi a través de la seva dimissió i de la instauració d'un govern de transició. Però aquest supòsit no sembla ocupar un lloc destacat en l'agenda presidencial.