L'atac hauria afectat un habitatge i també hi hauria desenes de ferits (Reuters/Ibraheem Abu Mustafa)

Almenys 25 morts en un bombardeig israelià a Rafah, l'endemà d'ordenar-ne l'evacuació

Netanyahu continua avançant en la idea d'executar-hi una gran ofensiva malgrat les advertències d'un bany de sang i quan les víctimes totals de la guerra ja superen les 28.000

Almenys 25 persones han mort les últimes hores per bombardejos israelians a Rafah, segons informa l'agència oficial Wafa, dependent de l'Autoritat Palestina. L'atac hauria afectat un habitatge i també hi hauria desenes de ferits.

Això, l'endemà que Netanyahu ordenés evacuar de manera forçosa aquesta ciutat del sud de Gaza, on es concentren 1,3 milions de palestins desplaçats per la guerra.

Malgrat les advertències d'un bany de sang, Israel continua avançant en la idea d'executar una ofensiva a gran escala contra Rafah.

Les tropes israelianes sobre el terreny han intensificat els atacs al sud de Gaza, mentre els comandaments dissenyen un pla de desplaçament massiu que encara no han detallat.

Especialment virulenta està sent l'ofensiva sobre la ciutat de Khan Younis, que Israel considera el bastió de Hamas al sud de l'enclavament.

Les últimes 24 hores, han mort a Gaza 117 persones. Amb tot, després de quatre mesos de conflicte les víctimes totals ja superen les 28.000, i hi ha més de 67,600 ferits.


Rafah, entre la destrucció i la frontera egípcia

A Rafah, la pressió militar d'Israel per terra, mar i aire situa la població al caire de la catàstrofe humanitària. La majoria són refugiats i desplaçats del nord de Gaza que van abandonar casa seva.

Es van traslladar al sud seguint les recomanacions del mateix govern israelià que els va prometre que a Rafah hi estarien segurs. 

La realitat, però, és que pateixen una situació límit des de fa mesos i ara es troben atrapats en un dilema impossible: quedar-se o fugir, però on?

A diferència dels desplaçaments massius forçats pels atacs israelians anteriors, ja no queda cap zona on escapar de la destrucció.

Un cotxe en flames després d'un atac aeri a Rafah (Reuters/Bassam Masoud)

Preocupació internacional

Tant les Nacions Unides com l'administració Biden i la Unió Europea alerten que aquest moviment de població és impossible i seria catastròfic.

Alemanya reconeix que Israel té dret a defensar-se, però les últimes hores també li ha demanat que ho faci evitant al màxim el patiment dels civils.

Mentrestant, l'Aràbia Saudita ha condemnat enèrgicament els plans de Netanyahu, i l'han advertit de les dramàtiques conseqüències d'atacar Rafah.

A més, ha demanat una reunió urgent del Consell de Seguretat de les Nacions Unides per evitar una catàstrofe humanitària. 

La milícia de Hamas, per la seva banda, també ha avisat que una ofensiva israeliana al sud de la Franja podria causar desenes de milers de morts i ferits.

 

ARXIVAT A:
HamasEgipteGuerra a GazaGazaIsraelPròxim Orient Drets humans
Anar al contingut