Palestins portant el cos d'una persona morta per trets de l'exèrcit d'Israel, aquest dimecres a Ramal·lah (Reuters)

Almenys 6 palestins morts a Cisjordània en la vaga general per l'atac a l'hospital de Gaza

Segons l'Autoritat Palestina, des de l'inici de la guerra actual han mort 60 palestins, la majoria per trets disparats per soldats i colons israelians

Mentre els palestins de Gaza continuen al límit de la supervivència pel setge d'Israel, entre dimecres i dijous a Cisjordània hi han mort almenys 6 palestins, quatre d'ells menors d'edat.

Ha estat en enfrontaments amb militars i colons israelians després de la vaga general que s'hi ha fet aquest dimecres en protesta per la massacre a l'hospital Al-Ahli de Gaza.

Segons el Ministeri de Salut de l'Autoritat Palestina, ja són més de 60 els palestins morts en aquest tipus d'enfrontaments a Cisjordània des dels atacs de Hamas del 7 d'octubre.

Nens i adolescents palestins fent servir fones per tirar pedres als soldats d'Israel, aquest dimecres a prop de Ramal·lah (Reuters)

Morts per trets de soldats i colons israelians

Dues de les víctimes mortals, Taha Mahamed, de 16 anys, i Ahmed Sauq, de 14, han mort per trets de l'exèrcit israelià als campaments Nour Shams i Dheisheh, respectivament.

Abans, Mohamed Abdul Rajman, de 21, havia mort a prop de Ramal·lah per trets disparats per colons israelians, i Ibrahim Nazia, de 24, per trets de l'exèrcit a prop de Nablús.

Aquest dimecres a la tarda les autoritats sanitàries palestines han notificat dues morts més als afores de Ramal·lah, concretament de dos palestins de 15 i 17 anys.

Manifestació de palestins en protesta per la massacre a l'hospital Al-Ahli de Gaza, aquest dimecres a Hebron (Reuters)

Desenes de detinguts per l'exèrcit d'Israel

És el balanç mortal de tot un seguit d'enfrontaments i d'accions de l'exèrcit d'Israel a Hebron, Qalqilya, Tulkarem i altres punts de Cisjordània, en què han detingut desenes de persones.

Les tropes israelianes han declarat zona militar tancada el camp de Nour Shams, a l'est de Tulkarem, després d'un atac amb un dron kamikaze.

 

Un jove palestí es protegeix darrere d'un contenidor, aquest dimecres a prop de Ramal·lah (Reuters)
ARXIVAT A:
Guerra a GazaCisjordàniaIsrael
Anar al contingut