Sis morts en un atac terrorista en una fàbrica d'aeronaus militars a Ankara, a Turquia

Dos dels morts serien els atacants que el govern turc assegura haver abatut després que hi hagi hagut diverses explosions i tirotejos al recinte de propietat estatal
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Turquia

A Turquia, sis persones han mort i catorze més han resultat ferides --tres de gravetat-- en un atac a una fàbrica d'aeronaus militars propietat de l'Estat que s'investiga com un atemptat terrorista. Dos dels morts serien els atacants, que han estat abatuts, segons el govern del país. 

El ministre de l'Interior, Ali Yerlikaya, ha explicat que treballen per comprovar la identitat dels terroristes i de l'organització que hi hauria al darrere de l'atac a la fàbrica de la companyia TUSAŞ, situada als afores d'Ankara, la capital del país. 

L'atac s'ha produït quan almenys dues persones han arribat en un taxi a la porta principal de la fàbrica. Hi ha hagut dues explosions i un llarg tiroteig, segons diversos mitjans locals, que han mostrat imatges d'un home i una dona armats amb fusells d'assalt

 

Les informacions inicials que apuntaven que un dels atacants s'havia fet esclatar a la porta de la fàbrica i que haurien agafat treballadors com a ostatges no s'han confirmat oficialment. 

Les autoritats turques han enviat en helicòpter unitats especials de les forces de seguretat fins al lloc dels fets, on es desenvolupen i fabriquen algunes de les aeronaus militars més prestigioses del programa d'armament turc, com el caça bombarder Kaan, encara en projecte.

Per la seva banda, el secretari general de l'OTAN, Mark Rutte, ha expressat en una piulada a X que condemna fermament el "terrorisme en totes les seves formes" i ha insistit, després de parlar-ne amb el president Erdogan, que "l'OTAN està amb Turquia". 

ARXIVAT A:
Terrorisme Turquia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut