Casa de colònies on viuen uns 50 menors estrangers no acompanyats
Casa de colònies on viuen uns 50 menors estrangers no acompanyats

Amenaces contra alguns nois d'un centre de menors no acompanyats de Canet de Mar

Hi ha veïns que els atribueixen robatoris, però l'Ajuntament diu que no s'ha presentat cap denúncia

Actualitzat

Ha quedat en llibertat amb càrrecs l'home que dimarts va entrar al centre de menors no acompanyats, MENA, de Canet de Mar, al Maresme, armat amb un ganivet. Els Mossos el van detenir poc després, sota l'acusació d'amenaces.

Els fets van passar dimarts cap a les 4 de la tarda en una casa de colònies de Canet on viuen una cinquantena de menors estrangers no acompanyats, els anomenats "menas". L'home, veí de Canet, tot i l'ensurt no va fer cap ferit, i va dir als Mossos que va perdre els nervis per una discussió amb un dels menors, segons explica l'alcaldessa de Canet, Blanca Arbell.

"Va entrar un noi d'aquí, del poble, amb una arma semblant a un matxet amenaçant amb els nois i els educadors que hi ha al centre. Van venir els Mossos i l'informe de la policia diu que va perdre els nervis, segons li havien dit aquests nanos increpaven a no sé qui... això és el que diuen, però s'ha de demostrar tot això."

Arbell ha denunciat que no es tracta d'un fet aïllat, i que al poble hi ha grups d'ideologia "no gaire democràtica" que volen generar una alarma fictícia per la presència d'aquests menors.

"Es mouen pel poble com qualsevol altre grup d'adolescents i pel sol fet de veure'ls junts ja es crea una alarma per veïns d'ideologies no gaire democràtiques."

"Els acusen de tot el que passa sigui veritat o no, però amb les xifres policials a la mà veiem que els robatoris a domicilis no tenen res a veure amb ells."

 

Georgina Oliva, secretària d'Infància i Joventut de la Generalitat

 

En aquest sentit, la secretària d'Infància i Joventut de la Generalitat, Georgina Oliva, ha qualificat els fets d'intolerables, així com les accions de violència verbal i física que han patit aquests menors els últims dies per part d'un grup de persones d'ideologia racista i xenòfoba.

"Són absolutament intolerables aquestes accions de violència verbal i física que malauradament han patit alguns d'aquests nois en els darrers dies a Canet. Són absolutament intolerables, no només perquè són menors d'edat, sinó sobretot perquè aquestes actituds estan tenyides d'un component racista i xenòfob que no pot tenir cabuda en els pobles i les ciutats de casa nostra."

La Direcció General d'Atenció a la Infància, DGAIA, assegura que aquestes actituds són una minoria i cal fer pedagogia. La DGAIA ha anunciat que es presentarà com acusació particular en la causa. L'Ajuntament de Canet de Mar estudia afegir-s'hi.

ARXIVAT A:
MenorsMigracionsMossos d'EsquadraRacismeXenofòbia
Anar al contingut