Càrregues policials a l'escola Castell de Dosrius l'1 d'octubre del 2017
Càrregues policials a l'escola Castell de Dosrius l'1 d'octubre del 2017

Amnistiats 45 guàrdies civils per les càrregues de l'1-O a Dosrius

El jutjat de Mataró també exonera de responsabilitat l'aleshores alcalde i un regidor investigats per desobediència i atemptat contra l'autoritat

Redacció/AgènciesActualitzat

La llei d'amnistia ha beneficiat 45 agents de la Guàrdia Civil que eren investigats per les càrregues policials de l'1 d'octubre del 2017 a l'escola Castell de Dosrius, al Maresme. 

La titular del jutjat d'instrucció número 4 de Mataró considera que les lesions que van provocar els agents en l'actuació al col·legi electoral no són delictes de tortures, una de les exclusions a l'hora d'aplicar la llei. 

Als guàrdies civils se'ls investigava per diverses denúncies de veïns que eren a l'escola quan un ampli desplegament policial va irrompre a les instal·lacions i es va emportar tot el material relacionat amb el referèndum. 

Per tot plegat, els advocats dels denunciants han anunciat que hi presentaran un recurs en contra.

L'exalcalde i un regidor, també amnistiats

En la resolució, la jutgessa també amnistia l'aleshores alcalde de Dosrius, Marc Bosch, i el regidor Eduard Gràcia, investigats per desobediència i atemptat contra l'autoritat.

En declaracions a l'ACN, Bosch ha explicat que al juliol la jutgessa va demanar a totes les parts si estaven d'acord amb l'aplicació de l'amnistia i que tant la defensa de l'exalcalde com la d'Òmnium Cultural -que exerceix d'acusació popular a la causa- i la dels votants afectats van dir que no per als guàrdies civils.

L'1 d'octubre del 2017 Bosch va ser un dels lesionats pels cops de porra de la Guàrdia Civil durant les càrregues policials a l'escola Castell de Dosrius i va ser atès a l'Hospital de Mataró. Els agents amnistiats també van actuar al casal de Canyamars
 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OPolicialAmnistia
Anar al contingut