Madrid

Ana Pastor compara el suport a Mas davant el TSJC amb el setge al Parlament

Jorge Fernández Díaz adverteix que ningú podrà pressionar o pertorbar la justícia amb manifestacions, i Rafael Catalá considera que la compareixença de Mas és com la de qualsevol ciutadà imputat, "com passa cada dia en tots els tribunals d'Espanya"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha reiterat que cal respectar l'actuació judicial, després de la compareixença d'Artur Mas davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La ministra de Foment, Ana Pastor, ha demanat que els càrrecs públics catalans respectin la independència del TSJC, de la mateixa manera que es va demanar respecte per al Parlament català quan fa quatre anys el "van encerclar" en protesta per les retallades que aplicava la Generalitat.

Pastor ha dit, en una entrevista a RNE, que "quan hi va haver una manifestació que va encerclar el Parlament de Catalunya el 2011, per les retallades de la Generalitat, tots els ciutadans vam dir el mateix, que era terrible". La ministra s'ha manifestat en aquest sentit coincidint amb el suport a Mas d'unes 3.000 persones davant el Palau de Justícia. Ana Pastor ha defensat que "no es pot alterar el funcionament dels òrgans constitucionals" i que no es pot parlar de llibertat d'expressió "quan algú està sent jutjat". "En un país democràtic com el nostre s'ha de tenir el màxim respecte als poders de l'estat", ha conclòs la ministra.

"Si algú vol pressionar la justícia amb manifestacions, no ho aconseguirà"

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz adverteix que si algú vol pressionar la justícia amb manifestacions, no ho aconseguirà. Aquesta és la valoració que fa Fernández Díaz després de la compareixença d'Artur Mas davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'executiu espanyol insisteix que els intents d'alterar la independència judicial suposen un atac als fonaments de la democràcia.

Jorge Fernández Díaz apel·la a la separació de poders a l'Estat i fa aquest advertiment: "Qualsevol actuació que, de manera real o aparent, intenti pertorbar o condicionar la independència del poder judicial atempta contra els fonaments mateixos del que és una democràcia. Si algú pretén així pressionar la justícia, jo estic segur que no ho aconseguirà. Estic convençut que la justícia no es deixarà condicionar perquè hi hagi més o menys manifestants". El ministre manté que tothom és igual davant la llei i que això també ho sap Artur Mas.

Un altre ministre, el de Justícia, Rafael Catalá, ha dit que Artur Mas ha comparegut davant el TSJC "en una causa penal com tots els ciutadans" i que "ningú està per sobre de la llei, ningú està al marge de les actuacions dels tribunals". Segons Catalá, les declaracions del president de la Generalitat en funcions, de l'exvicepresidenta Joana Ortega i de l'exconsellera Irene Rigau "són simplement unes compareixences de persones imputades, com cada dia en tots els tribunals d'Espanya. Els ciutadans hi van quan són requerits per declarar."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut