La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i el president de l'AMI, Jordi Gaseni (ACN / Marta Casado Pla)

ANC i Òmnium exigeixen un full de ruta compartit: "Ho tornarem a fer, i millor"

Paluzie reclama que s'acabin "els retrets i les desconfiances" entre els polítics i Cuixart crida a "pressionar-los"
Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
11S

Les entitats independentistes criden, un cop més, a la unitat estratègica. En els seus discursos en la manifestació de la Diada, els presidents d'Òmnium i l'ANC han coincidit a reclamar que s'acabin "els retrets i les desconfiances" entre els polítics.

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha demanat als partits que estiguin "a l'alçada del moment" amb "estratègies compartides". En la seva primera Diada a l'escenari des que va entrar a la presó, Cuixart ha fet una crida a "pressionar" els polítics "d'aquí i d'allà" perquè es posin d'acord "d'una vegada".

Cuixart ha reivindicat la seva declaració final al Suprem, durant el judici: "Ho tornarem a fer, perquè ho podem fer, perquè sempre hi som i perquè no ens aturarem fins que siguem lliures".

Paluzie ha demanat que no hi hagi més "retrets ni desconfiances" entre els partits. En un discurs dirigit al govern, la presidenta de l'ANC, ha recordat les paraules de l'exlíder de l'entitat Carme Forcadell, quan va reclamar a l'aleshores president de la Generalitat Artur Mas que "posés les urnes" per al 9N: "Avui li diem: 'President, faci la independència'".

Paluzie ha reclamat al govern que aprofiti "tots els marges" per avançar en la sobirania en els àmbits econòmic, fiscal i energètic: "Ens hem de preparar per a la ruptura". Assegura que caldrà tornar-ho a fer i afegeix: "I millor, molt millor".

A l'escenari també hi ha pujat el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni, que ha insistit en el missatge de la unitat. Diu que l'independentisme "no es pot permetre" que els partits es posin "traves" a ells mateixos.

ARXIVAT A:
11S Òmnium Cultural ANC
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut