Mònica Bonell, ministra de Cultura, el 2023, durant la presentació del projecte de llei del català (ACN/CEsteve/SFGA)

Andorra posarà multes de fins a 10.000 euros als comerços que no atenguin en català

La mesura, avançada per la ministra de Cultura, Mònica Bonell, entrarà en vigor al gener
Redacció Actualitzat
TEMA:
Català

Els comerços d'Andorra que no utilitzin el català per atendre els clients podran ser multats en aplicació de l'anomenada llei de la llengua pròpia i oficial, aprovada el 25 d'abril d'aquest any.

L'aplicació de les sancions entrarà en vigor a partir del gener, segons ha avançat aquesta setmana la ministra de Cultura andorrana, Mònica Bonell.

En declaracions a Ràdio Andorra, Bonell ha recordat que la llei estableix "l'obligació d'esforçar-se a tenir un mínim de conversa en català".

La llei preveu unes multes que poden ser per un import d'entre 600 i 10.000 euros.
 

Queixes d'infraccions i avisos als comerços

Aquest dijous, en una intervenció al Parlament andorrà, Bonell ha explicat que els últims mesos han rebut fins a 45 queixes sobre infraccions per l'ús del català. D'aquestes, una dotzena s'han arxivat, 16 s'han resolt i 17 estan pendents, ha detallat.

Arran d'aquestes queixes, el govern andorrà ja ha començat a enviar cartes, de moment per avisar, no pas per multar: "A les cartes de les queixes que estem enviant ja els avisem que poden incórrer en sanció", ha dit Bonell a Ràdio Andorra.

També ha explicat que tothom que arribi a Andorra per treballar-hi rebrà un díptic informatiu sobre els drets i les obligacions que estipula la llei del català.

Bonell ha defensat que la llengua ha de ser vista com una eina que "ajuda a integrar-se" els nouvinguts.

 

ARXIVAT A:
Català Andorra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut