Mònica Bonell, ministra de Cultura, el 2023, durant la presentació del projecte de llei del català (ACN/CEsteve/SFGA)

Andorra posarà multes de fins a 10.000 euros als comerços que no atenguin en català

La mesura, avançada per la ministra de Cultura, Mònica Bonell, entrarà en vigor al gener

RedaccióActualitzat

Els comerços d'Andorra que no utilitzin el català per atendre els clients podran ser multats en aplicació de l'anomenada llei de la llengua pròpia i oficial, aprovada el 25 d'abril d'aquest any.

L'aplicació de les sancions entrarà en vigor a partir del gener, segons ha avançat aquesta setmana la ministra de Cultura andorrana, Mònica Bonell.

En declaracions a Ràdio Andorra, Bonell ha recordat que la llei estableix "l'obligació d'esforçar-se a tenir un mínim de conversa en català".

La llei preveu unes multes que poden ser per un import d'entre 600 i 10.000 euros.
 

Queixes d'infraccions i avisos als comerços

Aquest dijous, en una intervenció al Parlament andorrà, Bonell ha explicat que els últims mesos han rebut fins a 45 queixes sobre infraccions per l'ús del català. D'aquestes, una dotzena s'han arxivat, 16 s'han resolt i 17 estan pendents, ha detallat.

Arran d'aquestes queixes, el govern andorrà ja ha començat a enviar cartes, de moment per avisar, no pas per multar: "A les cartes de les queixes que estem enviant ja els avisem que poden incórrer en sanció", ha dit Bonell a Ràdio Andorra.

També ha explicat que tothom que arribi a Andorra per treballar-hi rebrà un díptic informatiu sobre els drets i les obligacions que estipula la llei del català.

Bonell ha defensat que la llengua ha de ser vista com una eina que "ajuda a integrar-se" els nouvinguts.

 

ARXIVAT A:
Català Andorra
Anar al contingut