El "Silver Car Crash", d'Andy Warhol.
El "Silver Car Crash", d'Andy Warhol.
Nova York

Andy Warhol té la millor venda de la seva història amb "Silver Car Crash"

El quadre s'ha adjudicat per 78 milions d'euros en la subhasta d'art contemporani de Sotheby's, a Nova York. Una quantitat a la qual cal afegir-hi 33 milions més per la venda de sis obres més.

RedaccióActualitzat

El pop art de l'artista Andy Warhol ha tingut la millor venda de la seva història en la subhasta d'art contemporani de Sotheby's, a Nova York. El quadre "Silver Car Crash" s'ha adjudicat per 78 milions d'euros. Una quantitat a la qual cal afegir-hi 33 milions més per la venda de sis obres més.

"Silver Car Crash" forma part de la sèrie que l'artista que va denominar Death and Disasters, i ha doblat la marca que Warhol tenia amb la casa de subhastes per "200 One Dollar Bills". La cotització de l'artista està a l'alça després que aquest dimecres es vengués un quadre de la Coca-Cola i el "Mercedes-Benz W 196 R Grand Prix Car".

Amb la venda d'aquestes obres de Warhol continua una setmana de subhastes amb xifres rècord. Aquest dimecres a la matinada, també a Nova York, es va vendre el tríptic de Francis Bacon "Tres estudis de Lucien Freud", per 106 milions d'euros, que es va convertir així en el quadre més car venut en una subhasta.

Anar al contingut