Madrid

Ángel Hernández recorrerà que l'investigui un jutjat de violència masclista

La Fiscalia també demana que la mort assistida de Maria José Carrasco sigui investigada per un jutjat d'instrucció ordinari

RedaccióActualitzat

Ángel Hernández, l'home que la setmana passada va ajudar a morir la seva dona, malalta terminal d'esclerosi múltiple, recorrerà la decisió del jutge de Madrid d'inhibir-se en un jutjat de violència de gènere. Hernández assegura que el seu cas està "lluny" de ser violència de gènere. TV3 ha pogut parlar amb ell:

 

"Estic molt enfadat, perquè no té cap sentit que jo sigui un "violent masclista", perquè no ho soc. Soc feminista. Que es comencin a implicar a aprovar una llei d'eutanàsia. No es pot permetre que la gent pateixi tant"

 

Ángel Hernández no accepta ser investigat per un jutjat de violència de gènere 
 

L'advocada d'Ángel Hernández, Olatz Alberdi, considera que és "injust" que el seu client sigui sotmès a un jutjat de violència de gènere per les conseqüències que pot suposar-li "a nivell emocional". Alberdi defensa que no tots els casos entre un home i una dona han de tramitar-se com a violència de gènere, si "les causes i la intencionalitat" estan clares. El Suprem, però, no ho distingeix.

 

La Fiscalia, a favor d'un jutjat d'instrucció ordinari

La fiscal de sala de Violència Masclista, Pilar Martín Nájera, coincideix amb l'acusat i presentarà un recurs contra la inhibició en un jutjat de violència de gènere del cas. La fiscal i l'advocada d'Hernández consideren que l'acusat ha de ser investigat per un jutjat d'instrucció ordinari no especialitzat.

 

"La mort de Maria José no és un acte de violència de gènere. No basta que hi hagi una relació entre un home i una dona, sinó que és necessari que en la relació,  el seu context, sigui de dominació, abús o discriminació. Crec que és el matís que no ha entès el jutge d'instrucció".  

 

La Fiscalia considera que el cas l'ha de dur un jutjat d'instrucció ordinari
 

Francisca Verdejo, degana dels jutjats de violència de gènere de Barcelona, està d'acord amb la decisió judicial perquè està convençuda que no serà tractat com un cas de violència masclista.

 

"S'està complint la llei i les seves garanties estaran igual de protegides que davant un jutjat d'instrucció. No condicionarà la investigació".   

 

Maria José Carrasco va morir assistida pel seu marit davant una càmera 

 

Ángel Hernández va reconèixer haver ajudat la seva dona a morir i va enregistrar-ho en vídeo. Dijous passat va ser detingut i va passar a disposició del jutjat de guàrdia 36 de Madrid, que el va deixar en llibertat sense mesures cautelars, i es va inhibir en el jutjat 25. Aquest jutjat finalment es va inhibir a favor d'un jutjat de violència masclista. Hernández està acusat d'un delicte d'auxili o cooperació al suïcidi.  

Sense una llei que reguli la pràctica de l'eutanàsia, bloquejada al Congrés, l'Audiència Nacional haurà de decidir quin jutjat investigarà finalment el cas de la mort assistida de María José Carrasco.

 

Maria José Carrasco estava en fase terminal malalta d'esclerosi múltiple

 

 

ARXIVAT A:
Eutanàsia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut