Unes vaques en una imatge d'arxiu (Reuters / Phil Noble)

Animalistes alerten que milers de vaques malaltes naveguen sense rumb pel Mediterrani

Els animals patirien la malaltia de la llengua blava i cap port els voldria acollir

RedaccióActualitzat

Alerta per les més de 2.600 vaques, toros i vedells malalts que naveguen per la Mediterrània i que cap port vol acollir. Els animals van fer escala al port de Tarragona fa dos mesos i estan contagiats de la malaltia de la llengua blava, una malaltia que afecta els rumiants, però no els humans.

Quan van arribar a Líbia, les autoritats no en van permetre el desembarcament i la majoria de bovins van ser rebutjats tant als ports tunisians com als d'Augusta i Càller, a Itàlia. Diverses ONG animalistes insten Espanya i la Comissió Europea a trobar una solució immediata per als animals que encara són a bord.

Els animals viatjen en dos vaixells, un amb bandera de Togo i l'altre del Líban, i el col·lectiu animalista Fundació pel Benestar Animal (AWF en la sigla en anglès) cita una font anònima per assegurar que el bestiar s'estaria quedant sense aliments.

Fonts del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) han indicat a l'agència EFE que el Govern està al corrent i preocupat per aquesta situació, que "lamenta. El Ministeri ha indicat que el vaixell que "ara arriba a Cartagena" va salpar d'Espanya amb els "animals proveïts dels corresponents certificats sanitaris i procedents d'àrees lliures de llengua blava" de manera que "van sortir sans " del país.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut