Anna Gabriel entrevistada a TV3 des de Ginebra
Anna Gabriel entrevistada a TV3 des de Ginebra (ccma)

Anna Gabriel obté el permís de residència a Suïssa per 5 anys

La mare de Gabriel ho confirma i diu que aquest permís li dona "tranquil·litat" i li permetrà accedir a una feina

Actualitzat

L'ex-portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha obtingut el permís de residència  a Suïssa per 5 anys. Ho ha confirmat la seva mare Maribel Sabaté en una entrevista a l'emissora comarcal "Ona Bages".

La mare de Gabriel, que viu a Sallent al Bages, explica en l'entrevista que obtenir aquest permís de 5 anys li dona tranquilitat i li permet trobar feina i optar a convocatòries professionals. Aquest fet reforça, segons Sabaté, la convicció de la seva filla de continuar vivint a Suïssa.

Anna Gabriel va marxar a l'exili a mitjans del mes de febrer, quan es va saber que s'havia desplaçat a Ginebra per preprar la seva defensa jurídica. A Suïssa, Gabriel, va decidir no compareixer davant el jutge Llarena que l'havia citat el 20 de febrer en relació al document "Enfocats" on apareixia. 

A Ginebra, Gabriel va fer dues entrevistes, una al diari "Le Temps" i l'altre a la Ràdio Televisió Suïssa (RTS). Aleshores, en aquelles entrevistes no va descartar demanar asil polític. També va explicar que la seva intenció era guanyar-se la vida com a professora a l'universitat, com havia fet a Catalunya.

Maribel Sabaté, la mare

La mare de l'Anna Gabriel, Maribel Sabaté explica a "Ona Bages" que un dels pitjors moments va ser quan la seva filla li va dir que maraxava.

"Quan l'Anna em diu que marxa és un dels pitjors dies de la meva vida".

"Fins i tot li vaig dir, mira si passi el que em passi, no vinguis perquè si assobre del problema que tinc jo per una cosa meva,  t'han d'enxampar a tu i t'han de posar en una presó, el problema serà doble. Doncs, no Anna no ho faci ja ens en sortirem amb el que sigui.

Sabaté espera veure aquest estiu la seva filla, quan hi vagin amb el germà de l'Anna, la cunyada i la neboda.

La mare de l'Anna Gabriel, agraeix el suport de la gent de Sallent i confessa "s'ha cansat de llegir informacions falses" sobre la seva filla i ha renunciat a informar-se per internet: "gairebé tot és mentida", diu.

 

 

ARXIVAT A:
CUPProcés català
Anar al contingut