L'exministre de Transports José Luís Ábalos en una imatge d'arxiu (Europa Press)

La Fiscalia Anticorrupció demana al Suprem que investigui Ábalos pel cas Koldo

Troba indicis de delicte en la seva implicació en el cas, i ho demana al Suprem perquè l'exministre de Transports és diputat al grup mixt del Congrés dels Diputats
Redacció / Agències Actualitzat
TEMA:
José Luis Ábalos

La Fiscalia Anticorrupció ha fet públic aquest dimecres un informe en què demana que el Tribunal Suprem investigui l'exministre José Luis Ábalos perquè veu indicis de delicte en la seva implicació en el cas Koldo.

Ho demana perquè Ábalos encara és aforat perquè és diputat al Congrés del grup mixt, després que el PSOE li reclamés l'acta quan va esclatar el cas, ell s'hi negués i el partit l'expulsés.

La petició d'Anticorrupció arriba després que divendres la Guàrdia Civil enviés al jutge un informe que atorga a Ábalos "un paper rellevant" en la trama de comissions milionàries per la compra de mascaretes durant la pandèmia.


Suborn, tràfic d'influències i organització criminal

L'escrit d'Anticorrupció, adreçat al jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas, Ismael Moreno, remet precisament a aquest informe per considerar que Ábalos pot haver estat responsable dels delictes de suborn, tràfic d'influències i organització criminal.

És Moreno el que ara haurà de decidir si eleva el cas al Suprem amb una exposició raonada i l'insta a obrir una investigació sobre les presumptes activitats il·lícites d'Ábalos quan era ministre de Transports del govern de Pedro Sánchez.

En l'informe, la Guàrdia Civil considera que hi ha prou indicis que relacionen Ábalos també amb el rescat d'Air Europa i amb una visita secreta a Espanya de l'exvicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, quan estava vetada per la Unió Europea.


Querella del PP al PSOE per "finançament il·legal"

Aquest informe ha fet que es reactivi judicialment el cas Koldo, i també políticament, amb el PP endurint el discurs contra Pedro Sánchez, al qual considera responsable últim de la trama.

En aquest sentit, aquest dilluns aquest partit va presentar una querella contra el PSOE a l'Audiència Nacional, en què l'acusa de "finançament il·legal" per aquest cas i per altres que considera relacionats amb el govern Sánchez.

 

ARXIVAT A:
José Luis Ábalos Cas Koldo
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut