El PP va presentar la querella dilluns al jutjat central d'instrucció 5 de l'Audiència Nacional, a Madrid (Europa Press/Alejandro Martínez Vélez)

Anticorrupció demana rebutjar la querella del PP contra el PSOE per finançament irregular

Els populars es basen en la confessió d'un empresari anònim que ha explicat que havia lliurat bosses amb diners a la seu socialista a canvi de favors polítics
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Judicial

La Fiscalia Anticorrupció s'ha oposat que el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz admeti a tràmit la querella presentada pel PP contra el PSOE i diversos investigats en el cas Koldo per presumpte finançament irregular.

El ministeri públic ja ha fet arribar el seu informe al jutjat central d'instrucció número 5, en què considera que no es donen els supòsits per investigar la querella presentada dilluns passat pels populars.

El jutge Pedraz, que investiga en una causa secreta una suposada trama de frau d'hidrocarburs que afecta un dels principals imputats en el cas Koldo, l'empresari Víctor de Aldama, ha de prendre ara una decisió. El posicionament de la Fiscalia no és vinculant.
 

Una suposada trama dels hidrocarburs

La querella del PP es dirigeix contra el PSOE, De Aldama, el seu soci Claudio Rivas i Koldo García, que va ser assessor de l'exministre José Luis Ábalos, pels suposats delictes de blanqueig, suborn, tràfic d'influències i finançament il·legal.

La denúncia es basa en una informació periodística que apunta que Rivas hauria utilitzat Víctor de Aldama per aconseguir del govern una llicència com a operadora d'hidrocarburs per a la companyia Villafuel i que, a canvi, aquest li hauria demanat 600.000 euros.

Aquesta informació es basa en el testimoni de dos "informants anònims" que parlen de dues suposades entregues de diners --un total de 90.000 euros en bosses de plàstic-- a la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid, l'octubre del 2020.
 

Al marge del cas Koldo

La investigació sobre el suposat frau d'hidrocarburs en la qual el PP ha presentat la querella transcorre al marge del cas Koldo, sobre presumptes comissions i irregularitats en adjudicacions públiques de mascaretes durant la pandèmia.

La Fiscalia Anticorrupció ha vist indicis de diversos delictes contra l'exministre José Luis Ábalos i dimecres va demanar al Tribunal Suprem que l'investigui per què, en ser diputat al Congrés, té la condició d'aforat.

Aquesta petició es va fer pocs dies després que la Guàrdia Civil fes arribar al jutge un informe que atorga a Ábalos "un paper rellevant" en la trama de comissions milionàries per la compra de mascaretes i que també esquitxa el president, Pedro Sánchez.
 

El PSOE denunciarà el PP per difamació si la querella no prospera

Des del govern espanyol, la ministra i portaveu, Pilar Alegría, ha assenyalat que el PP es limita a "amplificar" testimonis "anònims" per construir una querella sobre un assumpte que ja està judicialitzat.

Fonts del PSOE han avançat que preveuen acudir als tribunals contra el PP i acusar-los de difamació si el jutge rebutja la querella que han presentat. Els socialistes neguen les acusacions i repten els populars a demostrar que hi ha hagut finançament il·legal en el seu partit. 

 

ARXIVAT A:
Judicial PP PSOE Audiència Nacional José Luis Ábalos Cas Koldo
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut