L'Audiència Nacional investigarà suposats delictes en què estaria involucrat el rei Joan Carles
El jutge pot acabar investigant el rei emèrit arran de les gravacions de Corinna
Un jutge de l'Audiència Nacional pot acabar investigant el rei Joan Carles arran de les gravacions de la seva amiga íntima Corinna. La Fiscalia Anticorrupció vol saber fins a quin punt el rei emèrit podria estar implicat en els presumptes fets delictius que es comenten als enregistraments.
Segons ha confirmat a TV3 fonts judicials, entre els fets que Anticorrupció demana investigar a partir de les converses de la comissionista Corinna zu Sayn-Wittgenstein i l'excomissari Villarejo n'hi ha que arriben al rei emèrit. Aquestes fonts asseguren:
"Hi ha fets que afectarien diverses persones, de les quals una hauria gaudit en el passat de la prerrogativa constitucional d'inviolabilitat."
Davant la filtració de les gravacions "d'aparença il·lícita", la justícia demana que es comprovi si són autèntiques, si els fets que s'hi relaten són veraços, si suposen un delicte i si han prescrit.
Notícia relacionada: Joan Carles I s'hauria beneficiat de l'amnistia fiscal de Montoro, segons Corinna
Villarejo diu que es va reunir amb Corinna per encàrrec de l'Estat
Justament, el comissari jubilat José Manuel Villarejo ha explicat aquest dijous a l'Audiència Nacional que va reunir-se amb Corinna a Londres l'any 2015 per encàrrec de l'Estat.
En la declaració davant el jutge Diego de Egea, Villarejo ha dit que l'objectiu de la trobada -que va gravar amb un micro espia- era solucionar els problemes de Joan Carles I amb la seva examiga. Una trobada en què Corinna hauria confessat que el rei tenia comptes a Suïssa i que la feia servir de testaferro.
El jutge investiga si Villarejo va utilitzar informació sensible i confidencial obtinguda de manera il·lícita per lliurar-la a l'aristòcrata alemanya a canvi de diners.
Villarejo ha estat traslladat a l'Audiència Nacional amb ambulància des d'Estremera, on està ingressat en presó preventiva pels delictes d'organització criminal, suborn i blanqueig de capitals. Al matí, l'excomissari no ha volgut contestar les preguntes del ministeri fiscal.
La seva declaració es produeix l'endemà de la compareixença del director del CNI al Congrés. Félix Sanz Roldán va afirmar, a porta tancada, que el CNI no ha investigat el patrimoni ni les activitats econòmiques del rei Joan Carles perquè cap govern no ho ha sol·licitat.
Podem demana que es creï una comissió d'investigació per estirar el fil, però tant el PSOE com el PP s'hi oposen.