Antonio Baños: "El que hem ficat a la paperera de la història és l'autonomisme"

El dimissionari cap de llista de la CUP afirma que està satisfet de plegar i que té ganes de "tornar al carrer"
Redacció Actualitzat

El cap de llista de la candidatura CUP-Crida Constituent, Antonio Baños, ha dit que no ha volgut quedar-se al Parlament perquè té ganes de "tornar al carrer". Baños, entrevistat a "Els matins" de TV3, ha dit que aquest dimarts al matí mateix formalitzarà la renúncia al Parlament. S'ha mostrat molt satisfet de l'experiència parlamentària, però prefereix no quedar-s'hi en la nova etapa:

"Han estat uns mesos molt intensos, amb negociacions i pressions duríssimes, i ara arriba nova gent, fresca, al grup parlamentari, i hi haurà equilibri entre gent que porta dels del principi i gent que arriba nova."

Antonio Baños ha negat que s'hagués precipitat quan va fer pública la seva renúncia a l'escó, immediatament després del "no" definitiu de la CUP a Mas, i ha afirmat que tot plegat "escènicament més rodó no ha pogut ser". Tampoc creu que la seva dimissió hagi servit de revulsiu per desencallar les negociacions, i ha insistit que va ser una decisió purament personal, perquè per coherència creia que havia de plegar llavors, i no se'n penedeix d'haver-ho fet.

Baños ha afirmat que "les coses han acabat de manera fantàstica", i que una presidència encapçalada per Carles Puigdemont pot convertir-se en un revulsiu que faciliti l'eixamplament social de l'independentisme. No ha volgut valorar les dures declaracions d'alguns membres de la CUP d'aquests últims dies, però ha aprofitat una de les metàfores que han utilitzat per donar un missatge diferent:

"El que hem ficat a la paperera de la història és l'autonomisme."

Pel que fa a les negociacions d'aquests mesos, Antonio Baños ha afirmat que hi ha hagut moments durs, però que el que queda serà molt valuós de cara al futur:

"Els de Junts pel Sí han entès com pensa la gent de la CUP, i han començat a veure que hi ha coses del pensament polític i de l'actuació de la CUP que són útils per al país, i això queda. Aquests tres mesos no han estat temps perdut, sinó que són una llavor fantàstica perquè portar a terme els acords de Junts pel Sí i la CUP sigui més fàcil."

Respecte al seu futur personal, Baños ha dit que es vol prendre uns dies de descans, i després segurament tornarà a fer el "que ha fet els últims 22 anys, de periodista". Però també ha demostrat ganes de participar en el que ha anomenat les "organitzacions transversals de l'independentisme":

"Donades les circumstàncies i que ja no sóc diputat, i no crec que desveli cap interioritat, parlava ahir amb Jordi Sànchez, i estàvem d'acord que una de les coses que s'han de fer ara, després de tants trasbalsos, és recuperar l'alegria, el múscul organitzatiu i desobedient dels carrers, perquè ara torna a haver-hi una responsabilitat de les organitzacions transversals de l'independentisme de cara que la societat pugui entomar i pugui fins i tot liderar en alguns moments concrets aquest procés que ara s'engega."

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut