Apple i Google s'alien per crear un sistema de rastreig de contagis de coronavirus
Dissenyen una estratègia en dues fases: primer una app per detectar contagis i després una funcionalitat en els sistemes operatius
La pandèmia de coronavirus deixa una altra imatge inèdita: dos dels gegants tecnològics més importants del món treballaran plegats per combatre l'expansió dels contagis. Apple i Google -que tenen els dos sistemes operatius de mòbils més utilitzats- s'alien per crear una tecnologia que permeti restrejar els casos sense necessitar d'una app.
Apple treballa amb Alphabet, l'empresa mare de Google, en un sistema d'alertes de contagis similar al que molts governs volen implementar per controlar la pandèmia. Es basa en la tecnologia bluetooth i permetrà alertar els usuaris quan hagin estat en contacte amb un cas confirmat de Covid-19.
Les dues companyies de Silicon Valley han explicat que treballen en dues fases: una primera que arribaria a mitjans de maig i en forma d'app i en col·laboració amb les autoritats sanitàries dels països; i una segona en què ja no caldria una app i la informació es podria trobar directament en el sistema operatiu Android de Google i l'iOS d'Apple.
Els dubtes sobre la privacitat
Aquesta tecnologia seria una eina imprescindible per poder desconfinar la població dels països afectats pel virus. Tot i això, ha obert el debat sobre l'ús de les dades i la privacitat dels ciutadans. Google i Apple asseguren que la seva proposta no rastrejarà ni emmagatzemarà la localització ni la identitat dels usuaris.
Les dues companyies expliquen que l'eina només guardarà les dades dels contactes amb altres telèfons. A més, estarà encriptada en el telèfon de l'usuari i no en els seus servidors. Afirmen també que no faran servir les dades de la localitzacio GPS, en un intent més de tranquil·litzar els usuaris.
L'avantatge de dominar el mercat
Amb aquest moviment, Apple i Google es posen al capdavant de la cursa per desenvolupar aplicacions de rastreig de contagis. Diversos països hi estan al darrere i institucions com el MIT, l'Institut Tecnològic de Massachusetts, ja en tenen prototips.
El problema d'aquestes apps, però, és fer-les funcionar en els diversos sistemes operatius i versions que existeixen. Apple i Google controlen gairebé el 100% del mercat de mòbils. Apple directament amb els seus productes i Google a través dels seus mòbils, però també els d'altres companyies tan importants com Samsung, que utilitzen de base el sistema operatiu Android.
- ARXIVAT A:
- AppleGoogleCoronavirus Tecnologia