EUA

Apple, primera empresa dels EUA que arriba a valer un bilió de dòlars

RedaccióActualitzat

Apple s'ha convertit aquest dijous en la primera empresa nord-americana cotitzada en borsa que arriba a tenir un valor de més d'un bilió de dòlars. És a dir: un milió de milions de dòlars, el que en l'anglès dels EUA es coneix com un "trillion".

El gegant tecnològic ha arribat a aquesta xifra simbòlica després de presentar dimarts els bons resultats del segon trimestre de l'any, que van augmentar el 20,6% respecte al mateix període de 2017.

També, paradoxalment, l'endemà que es va saber que la xinesa Huawei havia superat Apple, per primera vegada, en la venda de mòbils intel·ligents. 

La capitalització borsària per sobre del milió de milions de dòlars culmina una dècada de creixement d'Apple marcada pel naixement de l'iPhone, primer un element addicional al negoci informàtic de la companyia i de seguida un factor central del negoci, impulsor, a més, d'altres fonts d'ingressos.

 

L'empresa fundada el 1976 per Steve Jobs i Steve Wozniak en un garatge no sempre ha tingut tan bons resultats. Ni de bon tros.

De fet, el 1997 Apple va estar a punt de declarar-se en fallida. Llavors res no feia pensar que al cap de deu anys canviaria el món amb el primer "smartphone" i que acabaria assolint el valor borsari del bilió de dòlars.

Apple forma part del grup conegut entre els analistes amb les sigles FAANG, que designen les principals tecnològiques dels Estats Units (Facebook, Apple, Amazon, Netflix i Google).

 

Feia mesos que els analistes feien apostes sobre quina de les grans tecnològiques dels EUA seria la primera en arribar al bilió de dòlars de valor borsari.

Molts consideren ara que la pròxima que ho farà serà Amazon, que actualment té una capitalització superior als 875.000 milions de dòlars.

Els analistes, de tota manera, no donen més valor a aquesta xifra rècord que el fet d'haver-hi arribat:

KIM FORREST, Fort Pitt Capital Group: "És una cosa que fa que la gent en parli, un número, una fita a assolir. Era inevitable... Significa que Apple ha fet realment una bona feina aquest [segon] trimestre."

PAUL NOLTE, Kingsview Asset Management: "Sincerament, no sé si té cap gran transcendència. Apple és tan diferent de les altres tecnològiques del grup FAANG... No sé si hi haurà conseqüències per als FAANG o per a les tecnològiques en general perquè hem tingut una temporada de guanys molt irregular."

PETER TUZ, Chase Investment Counsel: "Certament és una gran fita crear una companyia amb una capitalització d'un milió de dòlars. Steve Jobs i els cofundadors van crear una companyia que ha durat molt de temps i continua capturant la imaginació dels consumidors arreu del món amb els seus nous productes i serveis."

Apple no és la primera empresa del món que assoleix el valor borsari d'un bilió de dòlars: el 2007, la petrolera més gran de la Xina, PetroChina, va aconseguir-ho a la borsa de Xangai.

 

ARXIVAT A:
Apple
Anar al contingut