Aragonès intervé davant el Consell Nacional d'ERC, amb Junqueras en primer pla
Aragonès intervé davant el Consell Nacional d'ERC, amb Junqueras en primer pla (Europa Press/Alberto Paredes)
Barcelona

Aragonès, avalat com a candidat d'ERC, situa un referèndum reconegut com a pròxima meta

El president de la Generalitat reitera que no té previst un avançament electoral

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana ha avalat Pere Aragonès com a candidat a les eleccions al Parlament. Ha estat en el Consell Nacional, màxim òrgan decisori del partit, reunit aquest dissabte i davant el qual l'actual president de la Generalitat ha situat un referèndum d'independència internacionalment reconegut com la pròxima meta de l'independentisme:

 "Allò que deien que era impossible ahir, com l'amnistia, ara és el referèndum. Hem aconseguit moltes coses que abans deien impossibles, i ho farem també amb un referèndum reconegut internacionalment per la independència de Catalunya."

La possibilitat que Oriol Junqueras, ara inhabilitat, s'hi pogués presentar un cop aprovada la llei d'amnistia havia generat dubtes sobre la candidatura d'Aragonès. Ara, però, Esquerra ha tancat files amb ell. Junqueras, de fet, ha lloat que "és el millor president" i "el millor candidat": 

"Estem convençuts que és el millor president d'aquest país i és també el millor candidat per tornar a presentar-se a les eleccions i tenir l'oportunitat de revalidar la confiança de la nostra ciutadania per ser president en una segona legislatura."

Al seu torn, Aragonès ha vaticinat que Junqueras "escriurà pàgines glorioses" de la història de Catalunya en un futur.

Junqueras ha demanat la confiança en Aragonès per a una segona legislatura
Junqueras ha demanat la confiança en Aragonès per a una segona legislatura (Europa Press/Alberto Paredes)

La candidatura encara ha de ser avalada per la militància en un procés de primàries que, en tot cas, només hauria de ser un tràmit per a l'actual president.

El dirigent republicà ha reivindicat que, en els últims anys, s'ha "forçat" el govern espanyol a "passar de la repressió a la negociació", tot i que ha matisat que molts companys encara continuen sense gaudir plenament de "tots els seus drets".
 

Descarta avançar les eleccions 

El final de la legislatura és el febrer de l'any que ve, i Aragonès ha situat les pròximes eleccions durant el 2025, intentant esvair qualsevol indici d'avançament electoral.

"Tenim molts reptes i els hem d'afrontar amb totes les eines. A les eleccions del proper any, estem convençuts que, com deia el president Companys, tornarem a vèncer. Si guanya ERC, guanya Catalunya", ha manifestat el cap del govern català.

Aragonès ha defensat la feina feta pel seu executiu en els darrers tres anys, i ha afegit que cal "culminar" aquesta tasca. 

 

ARXIVAT A:
ERCOriol JunquerasPere Aragonès
Anar al contingut