Aragonès promet "multiplicar" les ajudes a autònoms i fer-les més àgils i continuades

El vicepresident assegura que hi haurà un nou mecanisme per demanar ajudes, però no ha concretat com serà ni quan estarà en marxa

El govern prepara més ajudes als autònoms i un nou mecanisme més àgil i fàcil per fer-les arribar. Ho ha avançat el vicepresident, Pere Aragonès, a "Els matins" de TV3, tot i que no ha concretat com serà ni quan estarà en marxa.

Després de la polèmica per la manera com es van repartir les ajudes als autònoms, Aragonès ha explicat que volen que el nou mecanisme tingui quatre característiques: àgil, continuat en el temps, de més abast i fàcil.

El vicepresident afirma que no volen que "entri una sol·licitud ara i es pagui el mes de maig". També creu que, amb la situació de la pandèmia, les ajudes no poden ser només puntuals. A més, creu que han d'arribar "a molta més gent" i amb un "abast molt millor". Finalment, apunta que hi ha de poder accedir tothom.

"L'objectiu és salvar vides i la situació durarà mesos. Tindrem limitacions i haurem de seguir amb els ajuts. Seran continuats i arribaran a més gent."

Tot i que no ha concretat ni la quantitat ni el termini, Aragonès ha assegurat que la nova ajuda multiplicarà les que s'han donat fins ara.

"La mesura per als autònoms que preparem multiplicarà l'ajuda d'emergències que vam donar inicialment."

Aragonès reconeix que el primer sistema, el d'aquesta setmana, no va funcionar, però assegura que era la manera perquè les ajudes arribessin de forma més ràpida.

 

10 dies més de restriccions

Aquestes noves ajudes anirien adreçades a gran part dels col·lectius afectats per les restriccions Covid, que de moment s'allargaran com a mínim 10 dies més. L'objectiu és continuar doblegant la corba i, sobretot, rebaixar la pressió als hospitals.

A partir del dia 23 de novembre començarà la desescalada i es farà permetent que bars i restaurants obrin les terrasses i també retornant a les activitats a l'aire lliure.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut