El president de la Generalitat ha atès els mitjans de comunicació després de les paraules d'Ayuso i Aznar (ACN/Sívila Jardí/Caterina Tallón)

Aragonès, sobre les "pressions antidemocràtiques" d'Aznar per l'amnistia: "Surti de la cova"

El president de la Generalitat creu que el PP vol pressionar des dels carrers per guanyar "allò que a Catalunya mai guanyarà a les urnes"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pere Aragonès

Pere Aragonès ha instat Isabel Díaz Ayuso i José María Aznar a "sortir de la cova de l'autoritarisme i de l'Espanya negra que no es reconeix ni tan sols a ella mateixa".

El president de la Generalitat ho ha dit en resposta a la crida de diferents pesos pesants del PP a sortir al carrer per plantar cara a una eventual llei d'amnistia. Primer va ser Aznar, i finalment el mateix partit ha acabat apadrinant la idea i anunciant una mobilització a Barcelona i un "gran acte" a Madrid.

"Intenten pressionar des dels carrers, amb pressions antidemocràtiques, per guanyar allò que a Catalunya mai guanyaran a les urnes", ha assegurat el cap de l'executiu, que creu que l'expresident del govern espanyol té "al·lèrgia a la democràcia".

En aquest sentit, Aragonès considera que Aznar i Ayuso "amenacen Catalunya constantment, el nostre benestar, les llibertats i la democràcia". "Trobaran una Catalunya dempeus", ha assegurat en una atenció als mitjans de comunicació aquest dimecres a la tarda.

Segons el president de la Generalitat, l'amnistia és "inevitable" i una "qüestió de democràcia de defensa dels drets humans". Per això, diu, el fet que "la dreta extrema ja es confongui amb l'extrema dreta" farà que "cada vegada més persones abracin l'amnistia, el referèndum i la independència".

Preguntat sobre l'avanç de les converses amb el PSOE i Sumar, Aragonès ha explicat que estan "a l'inici de les negociacions" i que "en les pròximes setmanes es concretarà l'abast i la forma" de l'amnistia.


Crítica també del PSOE

El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, també ha acusat aquest dimecres Alberto Núñez Feijóo, de plegar-se al discurs d'Aznar i Ayuso convocant una manifestació per als dies 23 i 24 de setembre contra l'amnistia que només busca "atiar l'enfrontament" i "omplir el buit" de la seva investidura, que es debatrà la setmana següent.

Patxi López ha afirmat que el PP només és capaç de convocar "una manifestació per atacar els socialistes" (Carlos Luján/Europa Press)

Segons López, el PP ha "tornat a la seva vella obsessió" d'acusar el PSOE de "vendre el país" i ser "l'enemic declarat d'Espanya", quan la realitat és que el govern de Pedro Sánchez ha superat dues crisis i "ha reforçat la convivència a Catalunya" per "fer avançar Espanya".

En aquest sentit, ha recordat que el PP ja va convocar manifestacions contra "tot el que feia Zapatero" amb el resultat que ja és conegut.

Segons López, Feijóo s'apunta a l'estratègia d'Aznar, un expresident que "no ajuda en res a la concòrdia d'aquest país". "És evident que busca aquesta confrontació i aquest enfrontament per dividir la societat espanyola", ha afegit.

ARXIVAT A:
Pere Aragonès José María Aznar Isabel Díaz Ayuso Amnistia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut