Argimon: "La taxa de contagi és menor que 1, però el risc de rebrot encara és alt"

El secretari general de Salut Pública considera que Catalunya ha entrat en una fase d'estabilització de la pandèmia, però fa una crida a no abaixar la guàrdia

Actualitzat

El secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha considerat estabilitizada la situació de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, però ha fet una crida a no abaixar la guàrdia.

A la roda de premsa d'aquest dimarts, Argimon ha explicat que, ara com ara, Catalunya té 71 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants, amb una taxa de contagi del 0,93 i un risc de rebrot entre 138 i 139, unes xifres que indiquen que el risc de brot "encara és alt":

"No hem de perdre de vista que el risc de rebrot encara és alt. Una taxa de 70 no és baixa; la famosa r és menor que 1, 0,93, però encara l'hem d'abaixar més."

Feia gairebé dos mesos, des de mitjans de juny, que Catalunya no tenia una taxa de contagi per sota de l'1.

 

 

 

Després dels 10 dies qualificats com a "crítics" des del govern, Argimon ha apel·lat a la "responsabilitat de tots" i ha demanat més col·laboració a la població per fer baixar la taxa de contagis.

En aquest sentit, ha insistit en la necessitat de seguir com cal les quarantenes i els aïllaments "perquè ens hi juguem molt":

"Hem de conviure molts mesos amb el virus i ho hem de fer pacíficament."

 

Èxit de la "nova estratègia"

El secretari de Salut Pública ha celebrat l'èxit de la "nova estratègia" aplicada a Catalunya per lluitar contra el coronavirus, també batejada amb les inicials PCR: proactivitat, complicitat i responsabilitat.

Amb els cribratges massius dels darrers dies a diferents localitats catalanes s'han efectuat 8.275 proves PCR.

 

Aquest dimarts, Catalunya ha notificat 830 nous positius per coronavirus i dos morts, de manera que el total de contagis des de l'inici de la pandèmia és de 108.350, segons indiquen les dades de la Conselleria de Salut.

Argimon, a més a més, també ha explicat que Salut ha actualitzat el protocol per fer front als contagis de Covid-19 i evitar-ne l'expansió, adreçat a professionals, però que tota la ciutadania pot consultar a través d'internet.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut