Un alumne de l'institut escola Sant Jordi de Navàs recull les seves coses de l'aula, al juny (ACN/Mar Martí)

Argimon nega que Salut hagi avalat la ràtio del nou curs de 25 o 30 alumnes

El secretari de Salut Pública contradiu el conseller d'Educació, que va dir que les ràtios les recomanava Salut, i parla d'un malentès
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

El Departament d'Educació ha presentat aquesta setmana el pla per al retorn a l'escola el 14 de setembre. El protocol detalla quan es faran PCR quarantenes i què caldrà fer amb les mascaretes. Però queden alguns dubtes, com el nombre d'alumnes per aula o el reforç de professorat.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha intentat aclarir les incògnites en les diferents entrevistes que ha donat. Aquest divendres, explicava a RAC1 que la ràtio de 25 o 30 alumnes per aula venia del Departament de Salut.

I només un dia després, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, l'ha contradit.

Argimon assegura que Salut no avala que el curs que ve les ràtios a les escoles siguin de 25 o 30 alumnes. Assegura que no té cap mena de sentit:

"Salut no diu que les ràtios siguin de 25 o 30 per limitar la mobilitat. Això no té cap sentit ni cap lògica epidemiològica"

Argimon ho ha explicat en la roda de premsa que ha fet pels cribratges al barri de Torre Baró de Barcelona. El secretari de Salut Pública no ha donat més importància a les afirmacions del conseller i les ha atribuït a un malentès.

Argimon ha explicat que es reunirà amb responsables de la conselleria d'Educació i s'acabarà de concretar aquesta qüestió. Una de les dates apuntades és aquest dijous 20 d'agost.

El protocol d'actuació de les escoles publicat el 3 de juliol i el de gestió de casos de la Covid-19, presentat el 13 d'agost mantenen les ràtios de classes d'alumnes de 25 a primària i de 30 a secundària.

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut