S'avança tot el procediment d'assignació de plaça perquè abans de l'inici de curs els estudiants sàpiguen què podran estudiar(ACN)emanat

Arrenca la preinscripció de l'FP, més aviat que mai i amb més places

Aquest dimecres comença la preinscripció dels cicles de grau mitjà per l'alumnat que té prioritat i el 26 de maig ho farà la resta i els de graus superiors

RedaccióActualitzat

La preinscripció dels cicles de grau mitjà d'FP i els cicles d'arts plàstiques i disseny urbà, també de grau mitjà, arrenca aquest dimecres 12 d'abril de forma totalment electrònica. És la vegada que la preinscripció es fa més d'hora per evitar els problemes de falta d'assignació de places i duplicitats com altres anys.

L'any passat aquesta preinscripció per als cicles formatius de grau mitjà ja es va avançar per a l'alumnat de continuïtat de 4t d'ESO i enguany s'ha ampliat als que provenen de centres d'adults i de 1r de batxillerat

Es vol evitar que hi hagi alumnes pendents d'assignació de plaça amb les classes ja començades, com va passar aquest curs. El setembre passat, 3.700 alumnes encara no sabien quina FP cursarien.

També s'avança tot el procediment, de manera que tot l'alumnat sàpiga, el 31 de juliol, la plaça que té assignada i pugui començar les classes des del primer dia.

Tota la informació dels diferents ensenyaments es pot consultar al portal triaeducativa.gencat.cat, que aplega tota la informació i dates referents a la preinscripció.

Pel que fa a la preinscripció de batxillerat començarà el 19 d'abril i la dels cicles de formació professional i d'arts plàstiques i disseny de grau superior, el 26 de maig.

De cara al curs vinent, s'ha ampliat l'oferta dels cicles més sol·licitats i amb més sortida laboral (iStock)

Més places als graus amb més demanda

El govern incrementarà el pressupost per a la formació professional per al curs vinent en 175,7 milions, fins als 901 milions d'euros. Això permetrà augmentar un 6,42% el nombre de places, que serà de 445.818.

També s'incrementen els punts d'informació o orientació (fins als 2.572) i el nombre de docents i formadors, fins a arribar als 16.710. Pel que fa al nombre d'empreses col·laboradores per fer pràctiques, n'hi haurà 37.000.

Les famílies professionals que més creixen són Sanitat (834 places noves), Serveis socioculturals i a la comunitat (449), Electricitat i electrònica (441), i Comerç i màrqueting (421), que coincideixen amb els cicles més sol·licitats en la preinscripció passada.

Aquest curs s'implantarà, a més, una titulació que fins ara no existia: la del cicle formatiu de grau superior de Formació per a la mobilitat segura i sostenible, de la família professional de Serveis socioculturals i a la comunitat.

També hi ha nous cursos d'especialització --el que es coneix com a "màsters de l'FP"--: Auditoria energètica, Robòtica col·laborativa, Manteniment i seguretat en sistemes de vehicles híbrids i elèctrics, i Aeronaus pilotades de forma remota.

A més a més, hi haurà dos nous perfils professionals orientadors: auxiliar de suport a les persones en activitats socioesportives i auxiliar d'operacions sostenibles a la indústria i al medi agraris.

En relació amb l'FP dual, el curs 2021-2022 hi havia 8.190 empreses, 336 centres i 11.288 alumnes. La previsió de cara al curs vinent és arribar als 14.000 alumnes.

ARXIVAT A:
Educació Formació Professional
Anar al contingut